03-07-2008

Oefening: energetische (zelf)bescherming


Veel mensen klagen over energieverlies. Dit blijkt dikwijls voor te komen uit een aura die onvoldoende bescherming biedt. Een defensiemechanisme heeft gemaakt dat de aura te veel open staat of lekkage vertoont. Je kunt jezelf goed ondersteunen om hier verandering in te brengen. Onderstaand een oefening die je hierbij behulpzaam kan zijn. Mocht je dit liever onder begeleiding doen, kom dan naar de Energiedag op 8 augustus.

Visualisatieoefening
Ga rustig en ontspannen zitten. Zet je voeten naast elkaar. Sluit je ogen. Adem goed vanuit je buik.
Visualiseer je energieveld (ook wel aura of uitstraling) ruim om je heen. Een gezonde aura is zo groot als ongeveer op armlengte bij je vandaan.
Geef je aura een prettige, heldere en transparante kleur die goed past bij het doen van intuitieve waarnemingen.
Maak een verbinding met de aarde door vanuit je stuitje een kanaal te visualiseren dat zich helemaal uitstrekt tot het middelpunt van de aarde. Het kanaal is hol, heeft een heldere kleur, is flexibel en toch ook stevig. Veranker het kanaal in het middelpunt van de aarde, zodat je weet dat je altijd in verbinding bent wat voor gekke capriolen je ook uithaalt.
Ga dan met je aandacht naar je voeten. Visualiseer vanuit je voeten wortels de aarde in, zodat je stevig op de grond staat.
Maak dan contact met je kruin. Open en sluit het daar aanwezige diafragma en zet het op een stand open die prettig voor je is.
Rol ter hoogte van je ogen op een afstand dat je het goed kunt zien een diascherm uit. Projecteer hierop jezelf en een persoon, groep of omgeving waarvan jij weet dat je in hun aanwezigheid energie verliest.
Het diascherm is een heel bijzonder diascherm. Als je het aanzet, dan licht het energieveld op. Zet eerst het gedeelte van het scherm aan, waar jij aanwezig bent. Onderzoek je energieveld op afstand tot je fysieke lichaam, kleur, vorm en dichtheid. Vraag door als je bijzondere dingen tegen komt. Richt dan je aandacht op je aurarand. Hoe ziet deze eruit? Wellicht hoor of voel je iets? Staat jouw energieveld open of is het meer gesloten. Op welke manier zend jij energie naar de buitenwereld. Waar neem jij energie op van de buitenwereld. Welke kwaliteiten hebben deze inkomende en uitgaande stroom. Zijn er bepaalde thema’s die voor jou in relatie tot de ander of anderen spelen.
Dan laat je het energieveld rond de andere persoon, groep of omgeving oplichten. Onderzoek dit energieveld en ook de inkomende en uitgaande energiestroom. Met welke thema’s is de ander of zijn de anderen bezig?
Op welke manier en waar onttrekt de ander energie aan jou? Is er voor jou een aanleiding om de ander meer te geven dan goed voor jou (en/of de ander) is?
Ga naar die plekken in je energieveld waar je teveel energie verliest. Gebruik je creativiteit om “het gat te dichten”. Dit kan met verkeersborden, kleuren, muziek of uitstraling.
Kijk dan weer naar het totaalbeeld en kijk naar het effect van de aangebrachte bescherming zowel voor jou als voor de ander. Indien nodig pas je nog wat aan.
Als je helemaal tevreden bent, dan kom je weer met je aandacht in de ruimte.

Geen opmerkingen: