27-07-2008

Lekker recept bij warm weer


Met de bijna tropische warmte van dit moment, vind ik het altijd lastig om te bedenken wat ik wil eten. Het onderstaande recept van koude aardappelsalade doet het bij mij altijd goed.

Ingrediƫnten (4 personen):
1,5 kg aardappels
1 schouderkarbonade
1 pakjes spekblokjes
2 tomaten
5 wortels
0,5 rode paprika
3 augurken
2 eetlepels zilveruien
2 lenteuitjes
1 kleine rode ui
slasaus
yoghurt
mayonaise
melk
peper
zout
knoflookpoeder
paprikapoeder
bieslook
peterselie

Werkwijze:
Schil de aardappels en kook ze gaar. Stamp het geheel met een beetje melk en een scheut opgiet van de augurken of uien tot puree. Afhankelijk van de structuur die je lekker vindt, kun je het stampen grof of tot moes doen. Laat de aardappels tot lauw afkoelen.
Ontbeen de schouderkarbonade en snijdt deze in blokjes. Kruid deze met knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Bak de blokjes in boter of olie bruin.
Bak ook de spekjes uit.
Snijd de tomaten, paprika, wortels, uien, lenteui en augurk in kleine stukjes. Hak de peterselie en bieslook fijn.
Voeg het groenten-, kruidenmengsel met een goede scheut yoghurt, slasaus en mayonaise toe aan het aardappelmengsel. Schep het geheel om tot een homogene massa. Eventueel nog verder op smaak brengen met peper, zout en paprikapoeder. Plaats de salade een paar uur in de koelkast zodat hij goed kan afkoelen en intrekken.
Heerlijk om te eten met stokbrood en/of soep. Geniet ervan!

Geen opmerkingen: