01-08-2008

Chakra's pendelen


Als je een indruk wilt krijgen van de "activiteit en effectiviteit" van één of meerdere van je chakra's en het effect wilt onderzoeken van bepaalde op heling gerichte handelingen, dan is de volgende oefening een leuk experiment. Je moet hiervoor met z'n tweeën zijn, hebt een pendel nodig en eventuele voorwerpen die energie in beweging kunnen brengen (denk aan klankschalen, stenen o.i.d.).
Eén van de twee gaat plat op de buik of plat op de rug liggen (op een bed, de grond of massagetafel). De ander neemt pendel en hangt die op ca. 5 cm boven het te onderzoeken chakra. Geef de pendel even de tijd om in beweging te komen. Teken of beschrijf de beweging (horizontaal, vertikaal, stil, rond rechtsom, rond linksom, ellips linksom, ellips rechtsom). Bij een chakra in evenwicht, werkend op normaal tempo draait de pendel rond met de klok mee. De uitleg over verschillende pendelpatronen is te vinden in Licht op de Aura van Barbara Ann Brennan.
Ondersteun dan het chakra door bijvoorbeeld het uitspreken van positieve woorden, het neerleggen van een (edel)steen of het laten horen van een klankschaal. Kijk wat de veranderingen van de pendelbeweging zijn. Onderzoek welke handelingen een wijziging in de pendeluitslag genereren en welke lijken geen effect te hebben.
Het is mijn ervaring dat vaak het krijgen van een kleine ondersteuning veel verandering te weeg kan brengen. Veel plezier.

Geen opmerkingen: