21-08-2008

Gouden vrouwen


En alweer mag een groep Nederlandse vrouwen zich olympische gouden medaillewinnares noemen. Dit keer betreft het de waterpolodames die onverwacht op de hoogste tree zijn beland. Dat Nederland inmiddels de top-10 van het medailleklassement is binnen gewandeld, komt vooral dankzij de prestaties van de vrouwelijke sportsters. De emancipatie binnen de sport die in 1996 in gang gezet is, werpt zijn vruchten af. Het zal een gezellige theekrans worden tijdens de huldiging van de sporters op het paleis van de koningin.
Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat deze wisseling van de macht ook in het bedrijfsleven een feit is. Veel onderzoeken wijzen uit dat vrouwen meer gevoel hebben voor leidinggeven, intuitiever te werk gaan en creatiever zijn als het gaat om het bedenken van oplossingen. Toch is het aantal vrouwen die leidinggeven in de minderheid. Zou dat voortkomen uit het inzetten van macht of onderdrukken van kracht? Eén ding is zeker, kracht is op de langere termijn sterker dan macht.
Uiteindelijk heb ik de visie dat androgyn leiderschap, waarbij er evenwicht is tussen mannelijke en vrouwelijke energie, de voorkeur heeft. En dan maakt het ook niet meer uit of de leider in een mannen of vrouwenlijf zit.

1 opmerking:

Unknown zei

Zoals je weet ben ik al heeeel lang voor meer vrouwelijke energie!!!xxd