19-08-2008

Bedrijfsmetaforen


Vandaag was ik in de gelukkige omstandigheid om weer een bedrijfsreading te mogen doen. In een bedrijfsreading onderzoek ik gedurende ca. 1,5 uur de energie van een bedrijf of organisatie. Aan de orde komen onderwerpen die te maken hebben met de interne organisatie (organisatiestructuur), producten en diensten, financiƫn, klanten en gewenste strategische keuzes. De informatie die doorgaans in metaforen tot mij komt, biedt de mogelijkheid om met een andere bril en vanuit een ander perspectief naar de eigen organisatie te kijken. Het geeft ook informatie over de energetische en systemische processen die zich onder de waterlijn afspelen.
De aangereikte metaforen uit de energetische waarneming bieden houvast in de dagelijkse praktijk om zaken anders aan te pakken of een andere (gewenste) positie in te nemen.
Het verkrijgen van bedrijfsenergetische beelden is een methodiek die past in de toolkit van de moderne manager. Coach-Inn organiseert daarvoor de training Bedrijfsenergetisch Waarnemen. De eerstvolgende cursus start op 1 oktober a.s.

Geen opmerkingen: