31-03-2009

Flow in samenwerken


Het tot stand brengen van een effectieve, inspirerende samenwerking, blijkt toch altijd weer een kunst op zich. En als het dan eenmaal goed loopt, dat blijft investeren en onderhoud dikwijls noodzakelijk.
Zo bleek ook gister in gesprek met een samenwerkingspartner. In januari zetten wij samen een zeer succesvolle workshop neer. Nadien waren we allebei "in" voor een vervolg. Een middagje bij elkaar, nieuwe plannen maken, data prikken en wij dachten "klaar is kees". Maar het bleek anders. Het lukte ons niet om uit de startblokken te komen. En uiteindelijk besloten we de workshop te cancellen en bij ons zelf te rade gaan, wat er aan schortte. Een dosis zelfreflectie en een uitdraai van een gezamenlijk human designchart gaf ons al snel het benodigde inzicht. Het ging over subtiele energieën met betrekking tot leiderschap, actie-reactie en context die het verschil maakten. Inmiddels hebben we een hele goed voelende doorstart gemaakt.
Wil jij ook inzicht hebben in een samenwerkingsrelatie, denk dan eens aan een coachsessie waar gebruik gemaakt wordt van de inzichtgevende informatie in Human Designcharts.

1 opmerking:

Unknown zei

Dag Lieve Nienke,
Ja, wat heerlijk, deze doorstart! Heel leerzaam om er samen naar te kijken vanuit de basis van elk van ons.
liefs
Leontien