30-12-2007

Wat staat er in de sterren geschreven over 2008 ?


De Volkskrant van gister had een leuk artikel in Hart en Ziel waarin vanuit vier verschillende tradities naar de sterren van 2008 gekeken is.
De westerse astrologie spreekt over Pluto die van Boogschutter naar Steenbok gaat. Pluto staat voor de kracht van zielprocessen. De godsdienstoorlogen zullen aflopen. Het tijdperk van bezieling breekt aan.
De mayakalender gaat pas in juli over naar een nieuw jaar. Dit zal in het teken staan van het zonnezegel "blauwe storm". Het jaar waar we nu in zitten zorgt voor nieuwe ideeën die uitdagend zijn, maar ook polariserend kunnen werken. Blauwe storm toon 3 heft de polarisatie op en zorgt voor verbinding. Het kan wel een "stormachtig" jaar worden na 26 juli.
De chinese astrologie geeft aan dat 8 augustus 2008 een geluksdag wordt. Dat is ook de reden dat de olympische spelen op deze dag beginnen en wel precies op 8 uur. De chinezen hebben minder met astrologie, maar werken meer vanuit de numerologie. In februari 2008 gaat het jaar van de rat in.
De Vedische astrologie geeft aan dat de nadruk op het 8-ste huis komt te liggen. Leiderschapskwesties zullen een belangrijke plaats innemen, omdat het 8 ste huis naar boven haalt wat verborgen ligt. Ook zal er meer internationale samenwerking zijn. Eind 2008 vinden er bewustwordingsprocessen plaats over diepere zaken in ons leven.
Met dank aan Peter Delahay, Peter Toonen, Burchard Mansvelt Beck en Willem Simmers.

Geen opmerkingen: