12-12-2007

Uitgelicht: de psychopatische karakterstructuur


De psychopatisch karakterstructuur ontstaat bij een kind in de leeftijdsfase van 2,5 tot 4 jaar. Dit type komt voor bij mensen die weinig bescherming hebben gehad, een onveilige thuissituatie kende, bang waren voor hun kinderlijke kracht, in een driehoeksrelatie met hun ouders terecht kwamen of verleid werden door de ouder van het andere geslacht.

Zij vinden het moeilijk om volwassen te worden, proberen afhankelijkheid te vermijden en vanuit het voelen van verraad, creëren zijn juist verraad. Dit gaat vaak gepaard met tegendraads zijn, machtsvertoon en het anderen de schuld geven. Zij vragen zich af of zij het recht hebben om vrij te zijn.

De lichaamlijke kenmerken zijn: een "zwak, los" onderstel, een brede borstkas, hoge ademhaling en een hoge nek.
De energetische kenmerken zijn: een leeg basischakra, dwingende energie naar anderen en een open hart, kruin en 3e oog. Zij zijn als het ware "topzwaar".

De uitdaging voor de psychopaat is om vertrouwen in de mensheid te krijgen.
Als begeleider van dit type is het belangrijk om de client te helpen met gronden, ruimte te geven om stoom af te blazen, de ordening in het gezin te herstellen (jij bent de vader/moeder, ik ben de zoon/dochter) en eventueel de stem op de goede manier te gebruiken met behulp van het spreken of zingen van mantra's (gericht op geen twist).

Wordt vervolgd!

Geen opmerkingen: