12-07-2007

Gelukkig heb ik meer verstand van............

Ik ben blij dat mensen op Internet hun kennis willen delen. Sinds ik met mijn weblog ben begonnen, had ik de wens om een mailfunctie op mijn site te hebben. Een functie die het mogelijk maakt om mensen een mail te sturen, zodra ik weer wat nieuws geschreven heb. Gister trok ik de stoute schoenen aan om mij eens wat verder in dit onderwerp te verdiepen. Ik ben geen IT-er, kan leuk een beetje knutselen in HTML maar daar is dan ook alles mee gezegd. Op zulke momenten is Google toch wel mijn eerste hulpbron. Al Googlend (mooi hè dat er zelfs nieuwe werkwoorden door het gebruik van internetsites ontstaan) kwam ik bij de site van Get clients now terecht, die mij attent maakte op Feedblitz. Een mooi product, maar een site die vol staat met vakjargon en helaas ook nog in het Engels is, wat het voor mij zeker niet toegankelijker maakt. Dan maar op zoek naar iemand die zijn of haar Nederlandse kennis over Feedblitz op het net deelt. Zo kwam ik op de site van Sanne Roemen uit. Volgens mij iemand die gespecialiseerd is in het schrijven van overzichtelijke handleidingen, geweldig! En het is gelukt. Ik voel mij door de hulp van al die mensen die hun passie op het net delen net een kind in een snoepwinkel die alles kan uitkiezen wat ze wil en alles kan bereiken wat ze wenst. En als het dan werkt, dan ben ik trots op mezelf, trots dat ik het zelf gedaan heb, zonder dat ik iemand heb in hoeven "huren"". Maar bovenal met ik dankbaar richting alle "onbekende" hulpbronnen.
Ik hoop dat mensen datzelfde gevoel ook hebben na een bezoek aan mijn site of weblog. Ik wil graag mijn bijdrage leveren aan de balans van geven en nemen in het grote geheel. Mijns inziens heeft een ieder daarin een specifieke taak of rol, waarbij geen enkel schakeltje gemist kan worden. Samen is het pas totaal. Welke waarde voeg jij toe?

2 opmerkingen:

oomph: Sanne Roemen zei

Hoi Nienke, gelukkig houdt sanne dmv Google Alerts bij of er nog over haar geschreven wordt. En zo kwam ik je blog tegen. Wat leuk om te horen dat het implementeren van Feedblitz je goed gelukt is en bedankt voor het linkje! Succes met je blog!

Anoniem zei

Hallo Nienke ..(hihi) en gelukkig houdt Anne bij waar Sanne reageert!
Sanne Roemen is groots, ik leer veel aan haar en ze deelt veel, vandaar dat ik Sanne(hoop wel op een gezonde manier)volg.
Met deze tool, ze heeft daar over geschreven: http://weblog.oomph.nl/2007/07/weet-jij-nog-wa.html Ik beleef er veel lol aan, wie weet jij ook..
Ja delen is samen.
Anne