22-07-2007

Een warm onthaal met heerlijke voeding

Wij waren in de luxe positie dat wij dit weekend twee keer de horeca van Voorschoten mochten bezoeken. Op vrijdag stond olive garden op het programma en zaterdag avond brachten wij een bezoek aan Allemansgeest. Het eten bij deze beide gelegenheden was heerlijk en goed verzorgd. Wat echter speciaal opviel was de gastvrije, acurate en persoonlijke bediening. Er werd moeite gedaan om een feel-good-gevoel te krijgen. En dat is gelukt. Ik voelde me welkom en verwend.

Later kan ik daar wel over nadenken. Kun je dit soort klantvriendelijkheid aanleren? Wat is het effect van de trainingsprogramma's, die in dit kader gehouden worden? Ik denk dat bewezen is, dat het in elk geval verbeteringen oplevert. De echte kanjers op dit gebied hebben echter iets speciaals in hun vingers, een facilitaire knobbel, een oergevoel om te willen (ver)zorgen, een soort voorbestemming. Dat gaat misschien wel meer over een karaktereigenschap dan een vaardigheid, een soort geloof van binnen, het vermogen om je intuitie in te zetten en zo te weten wat iemand nodig heeft om in de juiste gemoedstoestand te komen. Misschien is het integreren van Boeddhistische wijsheden en bezig zijn met intuitieve ontwikkeling wel het ei van Columbus om de klanttevredenheidscijfers op te schroeven.

In het kader van de dagelijkse voeding hierbij een recept dat ik op de site van een van Olive Garden aantrof. Er staan er nog veel meer, dus leef je culinaire hoogstandjes uit en wellicht kan jij het bezoek dat je krijgt ook wel een onvergetelijke avond bezorgen.

Ingredients
4 Roma (plum) tomatoes, diced
2 garlic cloves, chopped
1 garlic clove, cut in half
Black pepper to taste
Salt to taste
10 medium fresh basil leaves, chopped
4 Tbsp extra virgin olive oil
8 slices crusty Italian bread
Extra virgin olive oil (to drizzle)

Procedures
COMBINE diced tomatoes and chopped garlic in a mixing bowl. Season with salt & pepper to taste. Add half of chopped basil and 4 Tbsp of extra virgin olive oil.
DRIZZLE both sides of bread slices with extra virgin olive oil. Grill bread lightly on both sides.
RUB grilled bread with cut half of garlic clove to infuse with flavor. Top each slice with tomato mixture.
GARNISH with remaining chopped basil and serve immediately.

Geen opmerkingen: