30-06-2007

Wetend Veld

Als mensen voor het eerst een opstelling meemaken, dan valt vaak hun mond open van verbazing. "Raar, fascinerend, ongelofelijk, bizar" zijn woorden die dan dikwijls in de ruimte te horen zijn. Hoe is het mogelijk dat een representant zonder voorinformatie in staat is om de houding, bewegingen, uitstraling of woordkeuze van een persoon zo waarheidsgetrouw over te kunnen nemen of zichtbaar te maken.
Als je je hier verder in gaat verdiepen dan kom je al snel uit bij Bert Hellinger, die door velen gezien wordt als de grondlegger van opstellingen. Hij spreekt over een wetend veld. Een energieveld dat aanwezig is in een systeem en zich ook laat zien zodra een opstelling gemaakt wordt. Dit energieveld geeft inzicht in de dynamiek die in een systeem gaande is en maakt het vervolgens mogelijk om patronen te doorbreken.
Ook Rupert Sheldrake deed hierin belangrijke ontdekkingen door het doen van proeven met apen. Hij introduceerde de term morfogenetische velden. Hij leerde apen op het ene eiland een trucje. Enige tijd later kenden ook apen op een ander eiland dit trucje, terwijl de beide aapkolonies niet (fysiek)met elkaar in verbinding stonden. Is er sprake van een collectief geheugen? Welke energiestromen gaan over en weer?
Wil je meer over dit onderwerp weten, dan biedt de quantumfysica met onderzoeken naar het zero point field en bewegende deeltjes een ingang. Ik werd attent gemaakt op een artikel in de Ode. Hierin wordt deze materie vanuit verschillende perspectieven beschreven. Wellicht dat de namen in het artikel goed voer is voor de zoekmachines en je brengt op die webpagina's waar je daadwerkelijk een verdiepingsslag kunt maken. Een waarschuwing vooraf: het dieper duiken in dit onderwerp kan je kijk op de mensheid en het leven drastisch veranderen, voor sommige een duizelingwekkende bezigheid.

Geen opmerkingen: