26-06-2007

Begin de dag met het opnemen van energie

Ontbijten, een kop, koffie of thee zijn handelingen waarmee vele van ons de dag beginnen. Het voeden van de interne, fysieke mens. Ooit wel eens bedacht om als ochtendritueel ook aandacht de besteden aan het vullen van de energetische bron en het neerzetten van de gewenste uitstraling voor die dag. Onderstaand een oefening die je daar behulpzaam bij kan zijn. Kies een rustig plekje, installeer je actief maar ontspannen. Je hoeft er maar 10 minuten voor uit te trekken. Niet veel dus, als je er de hele dag wel op vaart.

Ga rustig en ontspannen zitten. Zet je voeten naast elkaar. Sluit je ogen. Adem een paar keer goed vanuit je buik.
Visualiseer je energieveld (ook wel aura of uitstraling) ruim om je heen. Een gezonde aura is zo groot als ongeveer op armlengte bij je vandaan. Probeer welke grootte voor jou prettig is door de randen wat dichter naar je toe te visualiseren en weer wat verder weg neer te zetten. Kies uiteindelijk die afstand die voor jou het meest comfortabel voelt.
Ga dan in gedachten naar de rand van je energieveld die als een bol rondom je heen aanwezig is. Breng op deze rand met behulp van kleuren, symbolen, woorden of muziek een dusdanige filter aan dat die informatie of energie die je tijdens deze dag toe wilt laten jouw energieveld binnen kan dringen. En die informatie geweerd wordt die je niet in jouw systeem wenst te hebben.
Zorg dat er uiteindelijk een energieveld staat waarin je je veilig voelt en in vrijheid deze dag kan ervaren.
Maak een verbinding met de aarde door vanuit je stuitje een kanaal te visualiseren dat zich helemaal uitstrekt tot het middelpunt van de aarde. Het kanaal is hol, heeft een heldere kleur, is flexibel en toch ook stevig. Veranker het kanaal in het middelpunt van de aarde, zodat je weet dat je altijd in verbinding bent wat voor gekke capriolen je ook uithaalt.
Ga dan met je aandacht naar je voeten. Visualiseer vanuit je voeten wortels de aarde in, zodat je stevig op de grond staat. Reis dan vanuit je voeten de aarde in en ga op zoek naar een kleur of mineraal waarvan de energie voor jou staat voor veiligheid. Laat in gedachten de energie van deze kleur of mineraal in je voeten lopen. De energie, die je in overvloed opneemt circuleert even rond in je voeten en gaat van daaruit omhoog via je benen, naar je bekken. Nadat hij daar even heeft rond gecirculeerd, laat je de stroom via de verbinding bij je stuitje weer terug de aarde instromen. Deze energiestroom neemt in zijn beweging alles mee dat niet prettig voelt of op dit moment veiligheid in de weg staat. Het is niet nodig om te weten wat je loslaat. Vertrouw erop dat de stroom datgene meeneemt wat je kwijt wilt.
Als deze aardestroom goed op gang gekomen is, dan zet je de knop op automatisch, zodat deze door blijft stromen ook als je met je aandacht naar andere bezigheden gaat.
Maak dan contact met je kruin. Visualiseer dat er in je kruin een trechter staat. Reis met je aandacht het universum of de kosmos in. Ga op zoek naar een energie of kleur die staat voor in openheid ervaren. Laat de energie van “inspiratie” via de trechter in je kruin stromen en leidt deze kleurenstroom via de wervelkolom naar het bekken. Laat zoveel van deze kleur toe als prettig voor je voelt.
In je bekken ontmoet deze kosmische energie “inspiratie” de aarde-energie “veiligheid”. Zorg dat deze energiestromen in het bekken goed gemengd worden. Overtollige energie kan weer via de aardeverbinding bij je stuitje weglopen. Gebruik de overige energie om jezelf helemaal op te vullen. Begin met je benen en laat vervolgens een stroom vanuit het bekken omhoog gaan naar de navel, het middenrif, het hart, je schouders, je armen, je keel, je derde oog naar je kruin stromen. Van daaruit stroomt de energie als een soort fontein in je energieveld. Geef op deze manier jezelf en je energieveld een douche met kleuren die staan voor veiligheid en in openheid ervaren. Laat deze stroom vandaag zijn werk doen, ook als jij er niet bewust met je aandacht mee bezig bent.
Als je helemaal opgevuld bent en de energiestroom in de automatische stand gezet is, dan kom je helemaal in je eigen tempo terug in deze ruimte.

Natuurlijk kun je de energie van veiligheid en inspiratie vervangen voor die kwaliteiten energie die je deze dag nodig denkt te hebben.
Wil je nog extra visuele ondersteuning bij deze oefening. Op deze kan je on-line mooie chakrakaarten voor de dag trekken.
Maak er een fijne dag voor jezelf van.

Geen opmerkingen: