08-06-2008

Wat een mooi uitzicht


Jeannette had een heel origineel afscheidcadeau gekregen. Hiervoor togen we vrijdag naar Harlingen. Met als het doel het overnachten in de vuurtoren. Een vuurtoren als slaapplek is echt uniek. Tot het laatste moment hebben we van het uitzicht genoten. De heldere nacht gaf ons een ruime blik over Harlingen, waar op dat moment ook nog de Havendagen in volle gang waren, en over het Wad. Dat laatste had overigens wel zo onze voorkeur. De volgende ochtend werden we verrast met een mand vol heerlijk ontbijt, die door de plaatselijke bakker alle trappen omhoog werd gebracht voor de deur van onze slaapkamer.

Terwijl wij genoten van ons ontbijt aanschouwden wij het tafereel van de vertrekkende platbodems van de Harlinger bruine vloot. Wil je zelf een keer mee op zo'n schip dan kun je de site van de Zeilgenieters van de Waddenzee bezoeken. In het kader van "old meets young": We hebben nog gesproken met de kersverse maat van de Noordvaarder, het schip waar ik 20 jaar geleden zelf maat was. Ineens ben je dan een "u" geworden, terwijl voor de rest de tijd stil gestaan lijkt te hebben.

Helaas moesten we om 12 uur onze idyllische plek verlaten. Na een bezoek aan het Noorderke reden we voldaan de touristische route door Friesland terug, zodat we het vaar- en watergevoel nog even vast konden houden.

Friesland we'll be back!

Geen opmerkingen: