05-05-2008

Little Tibet deel I


Dit is het eerste deel van een gezamenlijke serie blogs met Jeannette Lamme over het land waar we niet geweest zijn en toch ook weer wel. Een jaar geleden bepaalden wij dat in deze periode ons reisdoel Tibet zou zijn. Nog geen maand voor vertrek besloot de Kosmos dat voor ons Tibet niet in Centraal Azië ligt, maar in de Belgische Ardennen. In de afgelopen week ontdekten Jeannette en ik dat je voor een Tibetaanse ervaring dichtbij huis kan blijven.


Een avondje surfen op internet, zoekend naar een last minute en toch passend alternatief voor onze reis, bracht ons bij de website van Dorine Lintelo en René IJzerman van De Bedding, een B&B midden in de opgerepte natuur van de Belgische Ardennen. Na een rit van 2,5 uur moesten we de auto onder aan de berg parkeren (kleine Himalaya?) om via een kiezelpad de tempel te bereiken. Onderweg werden we opgewacht door een paar Buddhabeelden, een bak met heilig water en ook de geuren van heerlijke wierook kwamen ons tegemoet. Een kijkje in de tuin en het beeld van wapperende gebedsvlaggen gaven ons al snel het gevoel dat we een juiste keuze hadden gemaakt.


We werden ondanks onze vroege (en voor dat tijdstip onaangekondigde) aankomst hartelijk verwelkomd met koffie en thee. Het werd een zachte landing in een oord waar we een heerlijke tijd doorbrachten. Morgen meer over ons avontuur.

1 opmerking:

Unknown zei

Blij dat jullie er weer zijn, xxd