31-08-2007

Op gang komen 5


We zijn alweer bij deel 5 en tevens ook het laatste deel van "Op gang komen" aangeland. Na het uitwisselen van de energie, kabbelt de avond voort. Je doet datgene wat je prettig vindt. Een beetje sporten, creatief bezig zijn of lezen. Dan wordt het tijd om de dag af te sluiten. Altijd even goed om terug te kijken. Schrijf in een speciaal notitieblok, schrift of dagboek 3 positieve belevingen op die je gedurende de dag hebt meegemaakt. Het maakt niet uit waar het over gaat, zakelijk of privé. Het kunnen handelingen, ervaringen, herinneringen, overwinningen, lessen of juist de stiltes zijn. Mediteer daarna nog een kleine 10 minuten op de volgende vragen:
Wat heb ik geleerd vandaag?
Hoe ga ik dat morgen gebruiken?
Hoe zal dat een bijdrage zijn aan mezelf en anderen?
Deze meditatie is een voorbeeld van een Zen-meditatie volgende de methode Kaai Zen. Ik kwam deze tegen in het boek "de reiziger en zijn gids", een boek van Wibe Veenbaas en Piet Wiesfelt dat ik zeer kan aanraden.
Eventueel kun je de beelden, gevoelens, antwoorden en ook vragen die je tijdens de meditatie hebt gekregen, nog in een grote droomballon stoppen en vragen of deze ter inspiratie met je mee wil reizen en zich nog eventueel nog verder wil vullen in je dromen.
Welterusten en morgen gezond, positief in authenticiteit en eigen grootsheid weer op!

1 opmerking:

Unknown zei

Lieve Nienke, dank voor je inspiratie van de afgelopen 5 dagen. warme groet Dick