28-08-2007

Op gang komen 2


Na al dat gerek en gestrek van gister, is het tijd voor een douche. Kies bewust op basis van geur, kleur of andere overweging een shampoo en/of doucheschuim die past bij de dag en datgene wat je gaat doen. Ik ben zelf erg enthousiast over Kneipp- of Aurasomaproducten. Naast het fysiek opfrissende en schoonmakende effect van een douche, kun je met een klein beetje visualisatiewerk de douchestralen ook nog gebruiken voor een energetische reiniging en afbakening van je eigen territorium. Sluit daartoe je ogen onder de douche. Zorg dat je stevig op je voeten staat. Trek rondom je voeten een denkbeeldige cirkel van ca. een meter doorsnee. Bedenk dat jij je bevindt in een transparante zeepbel, jouw eigenruimte. Vraag in gedachten om een kleur die jou helpt om jouw eigen ruimte te reinigen. Visualiseer dat alle stralen die uit de douche komen deze kleur hebben. Elke gekleurde druppel die op jouw fysieke lichaam komt en elke gekleurde druppel die in jouw eigen zeepbel komt, trekt fysieke en energetische vervuiling aan en spoelt weg via het doucheputje. Je blijft net zolang onder deze gekleurde douche staan totdat voor je gevoel alle verontreiniging weg is. Kies dan een kleur die je deze dag ondersteuning kan bieden bij datgene wat je gaat doen. Vertrouw op je intuitie. Soms is het dagen, weken, maanden lang dezelfde kleur. Soms wisselt deze kleur dagelijks.
Visualiseer nu dat uit de douchekop alleen maar water met deze ondersteunende kleur komt. Neem deze kleur als een soort verfbad op, zodat zowel je fysieke lichaam als ook jouw eigen ruimte helemaal in deze kleur is gedompeld. Houd hierbij je energieveld, uitstraling of aura ruim om je heen (= op armlengte bij je vandaan). Open je ogen als jij er klaar voor bent. Dit ritueel hoeft niet langer te duren dan vijf minuten (mag natuurlijk wel, maar voor de haastige onder ons is tijd dus geen excuus).
Trek na het afdrogen kleren aan die passen bij jou, waar jij je krachtig in voelt en afgestemd zijn op die activiteiten die je die dag gaat ondernemen.
Zo we zijn weer een stap verder in het op gang komen en bij jezelf blijven. Morgen volgt deel 3.

Geen opmerkingen: