03-10-2008

Yinfactor


Op 15 oktober a.s. vindt de boekpresentatie "De Yinfactor, managers over de menselijke maat" van sociologe Iteke Weeda en Rob Schippers plaats. Zij hebben 200 managers geinterviewd en zo onderzoek gedaan naar idealen en ervaringen op het werk. De uitkomsten wijzen op een nieuw paradigma in managementland, waarbij managementtechnieken gebaseerd op hiërarchie en macht (yang) plaatsmaken voor vertrouwen, intuitie, dienstbaarheid en empathie (yin). De conclusie is dat managers met mannelijke én vrouwelijke kwaliteiten beter functioneren.
Meer informatie over dit boek is te vinden op de volgende websites: weeda.nl en nive.org.
Ik ga dit weekend tijdens een lange wandeling eens onderzoeken hoe het met de yin en yangenergie van mijzelf en mijn familieleden gesteld is. Nu maar hopen dat de weergoden een beetje meewerken anders vrees ik dat één van beide energieën toch echt wel dominant aanwezig zal zijn. Ik wens ook jou een mooi yinweekend toe.

1 opmerking:

Anoniem zei

Er is alleen maar een menselijke maat van managen. De misvatting is dat sommigen denken dat het anders kan of moet. Zonder het boek gelezen te hebben.... nieuwsgierig