23-09-2008

Een speciale uitzending


Vrijdag a.s. is Olaf-Marijn de Leur, schrijver van het boek Anna en Thora, te gast bij Ivo Niehe. Ik schreef in een van mijn eerdere blogs al over hem. Olaf-Marijn heeft twee keer de strijd tegen kanker overwonnen. Zijn verhalen zijn aangrijpend en voor velen van ons helaas ook realiteit.
De uitzending met Mies Bouwman als gast-interviewster staat in het teken van het CCA (Cancer Centre Amsterdam). Dit poliklinisch diagnostisch centrum is er in gespecialiseerd om kanker in een vroegtijdig stadium te onderkennen. Zij zijn in staat om binnen 48 uur patiƫnten uitsluitsel te geven, zodat deze niet lang in het ongewisse hoeven te blijven en eventuele noodzakelijke behandelingen snel opgestart kunnen worden.
Natuurlijk hoop ik dat zowel jij als ik nooit met dergelijke ziektes te maken krijgen, maar helaas is de werkelijkheid anders, want kanker staat hoog op de lijst van volksziekten. En dan is prettig om te weten dat er een persoonlijke aanpak mogelijk is en er lotgenoten zijn die hun ervaringen willen delen en zo kunnen gidsen in donkere tijden.

Geen opmerkingen: