24-03-2008

Verlangen de doden naar ons?


Ik las vandaag in de nieuwste Happinez, die gaat over verlangen, een interessant artikel over "de vraag of de doden naar ons verlangen". In dit interview heeft medium Willemijn Bessem contact gemaakt met Bram Vermeulen, die in 2004 plotseling is overleden.
Het antwoord van Bram was dat de doden niet weg zijn. Zij leven aan de andere kant, aan gene zijde, maar dat is ook hier. In een aards bestaan kunnen mensen emoties en gevoelens verdringen. Dat kan daar niet, alles is voelbaar en zichtbaar. Als een overledene bij de nabestaanden geen plek krijgt, omdat het verwerken van de pijn te groots is, dan voelt de ziel aan gene zijde afwijzing.
Met dit gegeven wordt ook in familieconstellaties gewerkt. Een systeem kan pas in evenwicht zijn als iedereen een plek krijgt, dus ook een overledene, want die hoort immers ook tot die groep of familie.
Zo is het zelfs nodig om een miskraam of abortus vroeg in de zwangerschap een positie te geven. Wordt dat niet gedaan dan kan dat voor veel onrust voor de levenden zorgen. Er is dan altijd wel een (levend) iemand in het systeem, die zijn of haar draai niet kan vinden of die persoon de "niet-geborene" nu wel of niet gekend heeft.

Geen opmerkingen: