11-11-2009

Het doel waar je voor gekomen bent


Soms openbaart zich tijdens het zoeken naar de dynamiek in een systeem in één keer heel helder het spirituele levensdoel van de vraagsteller. Door de innerlijke herkenning wordt dit meestal als een emotioneel en ontroerend moment ervaren. Het boezemt echter ook angst in.
Wij proberen onze spirituele levensdoelen gedurende het leven vaak langere tijd te vermijden. We moeten hiervoor nl. voorbij de minder leuke ervaringen en afwijzingen uit onze jongste jeugd of zelfs vorige levens. Er wordt van ons gevraagd om helemaal in onze eigen kracht te gaan staan, authentiek te opereren en dat betekent soms het gevoel van tegen de stroom in zwemmen. Al blijkt dat als we de moed hebben om dit pad te volgen we ons als een vis in het water voelen. Een gevoel van thuiskomen.
Een opstelling laat zien dat juist de handelingen van andere gezinsleden (ouders en kinderen), die wij als "naar" en "vervelend" ervaren (hebben) er op gericht waren (of zijn) om ons dichter bij dit levensdoel te brengen. Heb je dit eenmaal ervaren en de klik gemaakt, dan kun je op deze stroom mee in plaats van er tegen te blijven vechten. Het geeft dan nieuwe perspectieven over het verleden, het heden en de toekomst die het waarmaken van dromen en het invulling geven aan verlangens dichterbij brengt.

Geen opmerkingen: