Lunchen in de buitenlucht
Gister was het voor het eerst dit jaar zover. De tafels en banken konden weer naar buiten om met een trainingsgroep te lunchen voor het Bolwerk in de zon. Dit geeft altijd zo'n gevoel van ruimte en vrijheid.
Aangezien ik al van jongs af aan een echt soepmens ben; ik wilde na school altijd liever soep dan snoep, ontbrak dit gerecht ook gister niet. Dit keer stond courgettesoep op het menu.
Recept
1 courgette
1 ui
1 teentje knoflook
bloem
boter
koksroom
groentebouillon
ei
witte wijn
peper
zout
paprikapoeder
chilipoeder
Werkwijze
Smoor in 40 gram boter de fijngesneden courgette, ui, knoflook en boter. Voeg 40 gram bloem toe (glad roeren). Aanvullen met ca. 1,5 liter groentebouillon. Roer er een geklutst ei doorheen. Op smaak brengen met witte wijn, koksroom, peper, zout, paprikapoeder en chilipoeder. Eventueel kun je nog croutons toevoegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten