19-10-2009

Een dag zonder soep is een dag niet geleefd...

Al van jongs af aan ben ik echt een soepmens. Daar waar andere kinderen uit school kwamen en vroegen om een koekje of een snoepje, ging ik voor een kop soep. En dat is nu nog zo. Destijds meestal soep uit blik en tegenwoordig doorgaans verse eigen gemaakte soep. Zoals ik wel vaker zeg "een dag zonder soep is een dag niet geleefd". Ik zou het kunnen eten bij het ontbijt, de lunch en het avondeten.

Een interessant gegeven om eens op te zoeken in het boek De Hoorn des Overvloeds van Christiane Beerlandt. Een boek waarin de psychologische symbooltaal van voedingswaren beschreven worden. Het citaat over soep:

soep maant ons aan om rustig de tijd te nemen, bepaalde zaken te overdenken, niets te overhaasten....Laat het allemaal eens tot je doordringen, bekijk de zaken een keer met overzicht en neem de tijd om alles op een rijtje te zetten. Verlies nooit het belangrijkste uit het oog en dat is het leven zelf en dankbare genieten dat hiermee gepaard kan gaan. Al de rest is relatief in vergelijking hiermee. Dus waarom zou jij je gaan opwinden over futiliteiten? Soep wil graag eerst de Hoofd-lijnen trekken om dan hierbinnen alles een plaats geven.

Voor iemand die analytisch is, graag de onderste steen boven wil krijgen en de cirkel rond wil maken een herkenbare tekst. Helemaal een fijn idee dat er voor zo direct alweer een heerlijke broccolisoep klaarstaat, gemaakt van de restjes van het eten van gisteravond.

Geen opmerkingen: