09-02-2011

Afstemmen

Vanmiddag zei een grafisch ontwerper tegen mij: "hoe kan ik nu weten wat voor iemand dat is en wat voor kleuren en vormen bij hem passen, als ik diegene nog nooit heb gezien".
In Energieland is het niet nodig om een persoon fysiek ontmoet te hebben om toch afgestemd te kunnen zijn. Een eenvoudige oefening in dit kader is de volgende.
Schrijf de naam van deze persoon op een blaadje (meer hoef je niet te weten en eigenlijk is dat zelfs niet nodig). Leg dit blaadje intuitief op een plek in de ruimte. Ga op het blaadje staan en ervaar fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch wat je waarneemt. Vraag als je iets bijzonders waarneemt, door naar de betekenis (voorkom interpreteren). Ook kun je innerlijk vragen stellen, in de trend van: "welke kleuren passen bij de persoon op deze plek", "welke vormen horen hierbij". Je zult merken dat het niet zo moeilijk is om waar te nemen en antwoorden te krijgen, maar dat het meer gaat om ook daadwerkelijk te vertrouwen op datgene wat je waarneemt. De kunst van het loslaten van het denken en het toelaten van het zintuiglijke.

Geen opmerkingen: