31-03-2010

Het vuur van aandacht


In het boek "vuur van aandacht" geschreven door Stephen Wolinsky, staat een leuke suggestie om te oefenen met meditatie over het komen en gaan van gedachten. Hij gaat er vanuit dat er tussen iedere gedachte ruimte zit. Als je bij iedere gedachte jezelf de vraag stelt, waar komt deze gedachte uit voort, dan ontdek je wanneer een gedachte komt en ook weer verdwijnt. Daarnaast wordt duidelijk met welke gedachte je vereenzelvigt. En tot slot hoef je alleen maar te herinneren wie jouw gedachten kent en observeert. Dat ben JEZELF - een spiegel voor jouw bestaan.

25-03-2010

Een intelligente thriller over tijdsbewustzijn en controle

Op aanraden van vrienden keken wij gisteravond de thriller Premonition met hoofdrolspeelster Sandra Bullock. Alleen al het kijken zorgt voor het oprekken van je tijdsbewustzijn. Een film die ik in elk geval aan alle kanten "van binnen" kon voelen en die veel oude vragen over het leven weer levendig maakte. Aan het einde van de film restte vooral verwarring. Daarnaast leverde het vragen op over de (al dan niet lineaire) werking van tijd, de maakbaarheid van het leven, de zin en de onzin van het uitoefenen van controle en hoe het is om met de last of de lust als intuitief mens te leven. Weer genoeg stof tot gesprek en nadenken.

24-03-2010

Bewuster leven


Een oud collega van mij (E.J. dank je wel) verwees op linked-in naar een wel hele bijzondere klok met veel informatie over leven en dood, gezondheid en ziekte, arm en rijk, inname en uitstoot. Eigenlijk over alle dualiteiten in het leven. Ik werd er even stil van. Wellicht ook voor jou een bijdrage om weer een beetje bewuster te leven.

23-03-2010

Ene en allen



Het Ene in allen
Allen in het Ene
Het Ene in het Ene
Allen in allen

Kegon

22-03-2010

Heelworden


In iedere ontmoeting ontmoet je naast de ander ook een stukje van je eigen ziel. Als je daar oog voor hebt, dan kun je iedere keer weer een verloren deel integreren. Vrijdag deden we met dat gegeven tijdens een specialisatietraining een mooie opstelling.
- maak tweetallen
- kies positie ten opzichte van elkaar
- maak contact met de ander
- observeer elkaar vanaf die positie enkele minuten in stilte
- vertel elkaar wat je ervaart op deze plek
- word je bewust met welk verloren zielsdeel die ander jou in contact brengt
- zeg vervolgens tegen de ander, in de ontmoeting met jou kom ik in aanraking met .... (noem de kwaliteit die de ander jouw spiegelt)
- wellicht krijg je intuitief ook informatie over het leven waarin je dit deel kwijt geraakt bent
- integreer dit leven en/of de energie van dit zielsdeel in jouw bewustzijn
- kijk de ander weer aan
- bedank met een buiging de ander voor de "ontmoeting" en de mogelijkheid tot integratie met dit zielsdeel
- neem als jullie willen allebei een nieuwe positie in

Fijne week met veel mooie ontmoetingen.

19-03-2010

Een innerlijke opstelling


Als je met een vraagstuk rondloopt, een verhelderende opstelling wilt gebruiken, maar geen zin of mogelijkheden hebt om een opstelling in de ruimte of op een bord te doen, dan kan je er ook voor kiezen om een innerlijke opstelling te maken.
- ga hiervoor met je aandacht naar binnen
- maak een goede gronding en zet je aura ruim om je heen
- stem je af op het thema dat verbonden is met het vraagstuk
- nodig je gezin van herkomst, je gezin van nu of andere betrokken spelers uit in je bewustzijn
- voel, weet, hoor, zie, ruik of proef hoe zij zich ten op zichte van elkaar opstellen
- voel op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau wat dit met je doet
- maak één voor één telepatisch contact met allen en vraag hoe zij zich voelen
- wellicht krijg je informatie over de binding, rangorde of balans van geven en nemen en op welke vlak niet aan de systeemvoorwaarden voldaan is
- op basis van deze informatie voer je innerlijk één van de volgende interventies uit:
* voeg een persoon aan je bewustzijn toe en geef deze een plek in de innerlijke opstelling
* herorden de posities
* doe innerlijke verlossende uitspraken
- voel weer hoe het je is en vraag daar ook weer telepatisch bij de andere naar (zorg dat je hierbij vrij blijft en niet gaat interpreteren)
- herhaal dit net zolang tot dat je ervaart dat jij (en bijvoorkeur de anderen) zich prettiger voelen.

Veel oefenplezier en een prettig weekend toegewenst.

18-03-2010

Een dag zonder soep.........


Een dag zonder soep, is een dag niet geleefd. Dat is zo ongeveer mijn levensmotto. Op eerdere weblogs ben je wellicht al diverse recepten tegen gekomen. Dit zijn de soepen die tijdens trainingen geserveerd worden. Deze week is er bij toeval weer een nieuwe bij gekomen.
Al sinds het najaar lagen er een paar vacuumverpakte maiskolven in de koelkast houdbaar tot eind april. Doorgaans niet mijn lievelingseten, maar aangeschaft voor een barbeque en destijds domweg vergeten. In het kader van het "leegeten" van de koelkast, moest er ook iets bedacht worden voor deze goudgele kolven. Tja en dan is er in elk geval altijd één mogelijkheid: soep! Zoals mijn lief zegt, jij weet ook overal soep van te maken. En zelfs ik als niet maisliefhebber vond deze variant heerlijk!

Ingredienten:
- 1 maiskolf
- 1 tomaat
- klein blikje tomatenpuree
- 1 aardappel in stukjes
- groentenbouillon
- spaanse peper (zonder pitjes)
- 1 ui gesneden
- 1 teen knoflook gesneden
- paprikapoeder
- peper
- zout

Werkwijze:
Fruit de ui, knoflook en spaanse peper, voeg de overige ingredienten en voldoende water toe. Breng het geheel aan de kook en laat het gedurende ca. 15 minuten zachtjes sudderen. Pureren met staafmixer en klaar is kees.

Eet smakelijk!

17-03-2010

Geen woorden maar beelden

Vandaag geen teksten maar beelden. Laat je fantasie de vrije loop. Voel je uitgenodigd om je associaties te delen.






12-03-2010

Synchroniciteit of gewoon toeval :)


Met mijn slaperige kop kwam ik vanochtend mijn studeerkamer binnen. Er zijn dan altijd een paar standaardhandelingen, die ik doe voor ik naar beneden ga om salade voor de training te maken. Computer aan, tarotkaart leggen...... Terwijl ik met de eerste handeling bezig was, keek ik met een scheef oog naar de standaard waar mijn tarotlegging van gister in stond. In een flits ging het door mij heen, dat de kaarten de afgelopen nacht veranderd waren. Ik zag in mijn ooghoek de toren en wist toch echt zeker dat die voor ik ging slapen geen onderdeel uitmaakte van het donderdag viertal. Goed kijkend, bleek dit ook niet zo te zijn. Ik voegde alle kaarten bijeen en schudde de stapel voor de vrijdaglegging. Zoals gewoonlijk trok ik vier kaarten: een voor de uitgangssituatie, één voor wat ik beter niet kan doen, één voor wat ik wel zou kunnen doen en één waar dat alles toe leidt. En wat schetste mijn verbazing toen ik de kaarten oplegde: op de eerste plaats lag de toren. Ging mijn geest mij voor of was het toevallig (waar ik overigens niet zo in geloof). Misschien was deze ervaring precies de reden waarom de Toren op één lag. Ergens vaag weg een herinnering met mijn kindertijd en juist die kaart lag op de 3e positie. Ik zal de boodschap later wel begrijpen. Eerst vandaag gewoon maar gaan beleven.

10-03-2010

Dat wat nooit verloren gaat


Nieuw zaad
is trouw.
Het wortelt het diepst
op de plaatsen
die het leegst
zijn.


C.P. Estés


Een fragment uit het boekje De gastvrije aarde van Clarissa Pinkola Estés. Weer zo'n voorbeeld van een exemplaar wat al jaren in de kast ligt, maar nooit gelezen werd. Vandaag bleek het juiste moment, vooral om te kunnen voelen en verbinding te hebben met "dat wat nooit verloren gaat".

09-03-2010

Intrigerend zo'n spin


Gister gebeurde er voor mij in een aurasomatraining iets erg intrigerend. Een onderonsje tussen mij en een klein spinnetje. Ik vertelde over een opkomende allergie in mijn gezicht. Midden in mijn verhaal viel mijn oog op het kleine diertje dat van achter een door mij uitgekozen flesje naar me toe kwam snellen. Gericht, via de kortste weg, probeerde ze via de poten van de stoel waar ik op zat naar boven te klimmen. Helaas bleek dit te glad, dus ze liet zich naar beneden zakken en wist een andere weg te vinden. Omhoog via mijn schoenen, broek en jasje, naar de leuning van mijn stoel waar ze een web begon te spinnen. Alsof ze me tegen iets wilde beschermen. Ik probeerde wat met haar te communiceren, maar de boodschap kwam niet duidelijk door. Later las ik over de spin in het boek van Christianne Beerlandt het volgende:
"de spin zelf staat symbool voor het zintuigelijke verkennen van de wereld en je ten volle bewust worden van wat je voelt, smaakt, proeft, hoort of ziet. Grenzen worden gevoeld, verkend en gelegd. De symboliek van de huid speelt hierbij een belangrijke rol. Waar houd jij op en begint de buitenwereld"?
Wat mij betreft kon het niet treffender. Dank je wel lieve, kleine spin voor deze boodschap.

05-03-2010

Een kleurrijke meditatie


Tijdens een Aurasomatraining o.l.v. Cornalien Stolker kreeg ik een meditatie van Thelma Francis te horen. Deze leidde mij door de wereld van de kleuren en daarmee was het tevens een reis door de chakra's. Mijn systeem resoneerde enorm op de stem, muziek en inhoud. Het heeft in de afgelopen weken veel nieuwe en zeer welkome processen in gang gezet. Het is net alsof er intern kaarsjes en haardvuurtjes zijn gaan branden die lange tijd gedoofd waren. Ik kan niet anders zeggen: luister zelf maar en ervaar wat het met je doet. Prettig weekend en Cornalien dank je wel, ik kijk weer uit naar de dag van morgen...........

03-03-2010

Zo baas zo beest of is het eigenlijk andersom

Gister coachte ik bij uitzondering in het woonhuis, omdat het Bolwerk bezet was. Toen de klant arriveerde kwam onze huispoes even "langs" om kennis te maken en verdween daarna naar haar luierplek op bed. Toen mijn cliënt op een dood spoor leek te zitten had, hoorde ik dat de poes direct haar rustplek verliet en via de trap kwam zij aansnellen. Ze sprong op tafel en ging voor de klant zitten, klaar om geknuffeld te worden. Dit voorval ontroerde en bracht de klant direct in herinnering met het verleden, van waaruit veel waardevolle inzichten over het nu voortkwamen. De poes was inmiddels weer verdwenen en kwam alleen nog even haar goedkeuring over de gemaakte tekening tonen, door hier aan het eind van de sessie breed uit op te gaan liggen. Toen was haar coachwerk klaar en zij nam haar positie in de vensterbank weer in. Fijn hoor zo'n natuurlijk hulpbron. Blijken we in één keer niet met twee, maar met drie coaches in huis te wonen.

02-03-2010

Succes


Succes is een reis,
geen bestemming.
Het werk is vaak
belangrijker dan
het resultaat.


Arthur Ashe


En succes is iets, dat je moet leren dragen. Daarvoor is een stevig bekken nodig. Gelukkig kun je dat gedurende jouw reis trainen, elke keer een beetje meer. Komt succes te snel dan word je erg wiebelig en zal je niet kunnen genieten van alle verworven rijkdom. Ik wens je gezonde stappen toe op weg naar jouw gewenste successen.

01-03-2010

Stap uit je rol en ontdek............meer

‘MORE’ | a film about more | nic askew

Posted using ShareThis

Zo aan het begin van de week wat stof tot nadenken. Ik wens je een mooie ontdekkingsreis toe op weg naar..........meer!