25-08-2009

Libellen met een boodschap


Voor de zomerperiode wandelde ik met een goede vriendin en collega in het schitterende landschap bij Rhijnauwen. Ons doel was al lopend brainstormen over een nieuw te ontwikkelen product, waartoe wij uitgenodigd waren. Op de terugweg lag er midden op het pad een gewonde libel, waar van je kon zien dat deze tot een schitterend exemplaar behoord had. Voorzichtig legden wij haar met een gehavende vleugel en een gebroken poot op een blaadje langs het pad. Vermoedelijk heeft zij het niet lang meer gemaakt. Gister hadden wij onze vervolg brainstormsessie. Het werd een inspirerende middag waarbij de creƫrende vonken over tafel vlogen. Na twee uur waren wij moe maar voldaan. Op dat moment werd ons oog getrokken naar een libel in de vensterbank. Die zat daar stilletjes. Mijn vriendin wilde haar naar buiten brengen, zodat zij de vrijheid had. De libel sprong echter van het ene naar het andere potje die in het vensterbank opgesteld stonden. Pas toen zij een flesje met aurasoma "pink" (dat staat voor universele liefde) had bereikt, wilde zij naar buiten gebracht worden. Daar bleek dat haar pootjes in een spinnenweb verstrikt zaten. Voorzichtig werd zij op tafel gelegd. Met engelengeduld wreef de libel met haar pootjes in haar oogjes en verwijderde de spinnenrag en vloog toen de lucht in. Wij konden het natuurlijk niet nalaten om de libel op te zoeken in het boek "Als dieren spreken konden" van Christiane Beerlandt, want de libel die lijkt gewoonweg bij de geboorte van dit product te horen. De metafoor van de libel kan eigenlijk niet passender; ik citeer in verkorte vorm:
"Libel stelt draagkracht voor: het vermogen om zichzelf en heel sterke elementen te dragen, uit te dragen. Het zit allemaal in je. Neem je gereedschap, tekenmaterieel, huisgerief of beitels. Neem het met je mee, deze bagage en draag het op gevoelige wijze mee in het leven. Een besef vloeit hieruit voort dat er iets mee moet gebeuren, dat het in de vorm zal moeten worden gegoten. Tot plots de opening daar is en "het" wordt geboren, geopenbaard aan de wereld. Een lange dracht, een volhouden in groeiproces; alles rijpt, alles wordt met rust en zelfzekerheid gedragen tot het ogenblik daar is om het gerijpte te baren, vrij te geven."
Bedenkend dat mijn vriendin en ik elkaar kennen van een levensmiddelenopleiding 22 jaar geleden. Wij wilden altijd al een keer samenwerken, maar hebben daar beide verschillende carriereswitchen voor door moeten maken voordat het zover kon zijn. Nu verwachten wij begin 2010 met een gezamenlijk product naar buiten te komen. Om het rijpingsproces nog iets meer tijd te geven, verklap ik niet alle details, maar het heeft iets te maken met opstellingen en kinderen. Wordt vervolgd en is je nieuwsgierigheid gewekt, laat het ons dan weten.

Geen opmerkingen: