30-08-2010

De omarming

je moet eerst iets omarmen, voor je het los kunt laten.
En dat betekent werken in een groot(s) energieveld.


23-08-2010

Nieuwe data voor workshops


Zoals vrijdag al in het weblog geschreven, was de energiedag wederom zo'n succes dat we alweer een nieuwe datum gepland hebben. Op 12 november ben je van harte welkom.
Ook voor de workshop familieopstellingen "Inzicht-Inn-Familiepatronen" is vanwege de grote belangstelling een extra workshopdag ingelast. Deze zal gehouden worden op 29 oktober. Voor meer informatie, data en inschrijven zie de activiteitenagenda op de website. Ik wens een ieder een goede week toe. Ik verwacht in verband met de intensieve 3-daagse-Coach-Inn-Systemen-snelkookpan niet veel online te zijn.

20-08-2010

Energiedag


Vandaag staat in het teken van het geven van de Energiedag. De belangrijkste boodschap in deze workshop die gaat over het managen van jouw persoonlijke energiehuishouding, is dat alle energie die een mens graag zou willen hebben ruimschoots en in overvloed in en om ons heen is. In de aarde, lucht, kosmos en in onszelf. Het is een kwestie van met de juiste intentie aantrekken en opnemen. Nu klinkt dat heel simpel en eigenlijk is het ook zo simpel. "Energieland" is veel eenvoudiger dan de door ons gecreeerde dagelijkse werkelijkheid. Soms is het echter een belemmerende overtuiging, een vergeten wijsheid, een ongetrainde vaardigheid of iets anders van dien aard dat in de weg staat om voldoende en/of de juiste energie op te nemen. Het zijn dan juist de energetische en systemische wetmatigheden die behulpzaam kunnen zijn om hier aan voorbij te komen. Meer weten? Dit najaar is er vast weer een energiedag.

19-08-2010

What's in it for me


In de afgelopen dagen heb ik verschillende opstellingen mogen begeleiden met uiteenlopende thema's. Essenties die hierbij naar voren kwamen, gingen over de indonesische cultuur een plek geven, doorlopen op het eigen pad, in het eigen leven stappen, de juiste plek innemen in een patchwork gezinssamenstelling en een kijkje nemen in de spiegel van het "zelf". Na het begeleiden van de opstellingen begint mijn persoonlijke uitdaging. Uitpuzzelen, waarom ik juist in deze levensfase, deze opstellingen met deze thema's mag begeleiden en daaruit die lessen leren die voor mij van toepassing zijn. Gezien de vele thema's en de herkenbaarheid, geloof ik dat ik daar de rest van de dag wel zoet mee ben! Ik wens ook jou een fijne middag toe.

17-08-2010

Wie of wat komt er in de plaats van de afzegging


Vandaag heb ik na lange tijd weer een keer zo'n "afzegdag". Heel af en toe gebeurt dat. Een opdrachtgever die een workshop afblaast, omdat niet alle deelnemers de hele dag kunnen. Een coachklant die "last" heeft van een planningsfoutje. Iemand die niet mee gaat doen met een training omdat er een paar grote klussen zijn binnen gekomen die voorrang krijgen. In het moment moet ik altijd een beetje slikken, zeker als het er een paar op één dag zijn. Anderzijds is er een weten dat er voor de "afgezegde" dag, tijd of workshop vaak nieuwe kansen volgen. Een luceratievere of leukere aanvraag voor een opdracht incompany of in huis, de verandering in de groepsenergie die soms ruimte biedt voor meerdere nieuwe aanmeldingen of gewoon een middag "rust" op het juiste moment. Wat wil je nog meer? Alleen de benodigde overgave en vertrouwen, dat blijft een uitdaging. Vandaag lukt het gelukkig al weer een beetje beter dan de vorige keer :)

16-08-2010

Spelen met energie: een korte visualisatie


In het kader van jouw persoonlijke energiemanagement zo aan het eind van de vakantie/zomerperiode hierbij weer eens een keer een visualisatie:

Ga met je aandacht naar binnen. Visualiseer je aura ruim om je heen. Je realiseert je dat de zomer- en of vakantieperiode weer op zijn eind loopt en er een nieuw seizoen voor de deur staat. Voel wat dit gegeven met je doet.
Welk energiecentrum (voeten, bekken, navel, zonnevlecht, hart, keel, 3e oog of kruin) reageert hier het meest onrustig op. Maak contact met dit energiecentrum. Vraag of je innerlijk weten een metafoor in kleur, beeld of geluid kan tonen, wat informatie geeft over jouw onrust. Wat is het onderliggende verlangen? Wat ben je daartoe in deze fase aan het loslaten of toelaten. Neem uit de aarde of het universum die energie op die jouw behulpzaam kan zijn om dit proces in goede banen te leiden.
Maak dan contact met het energiecentrum dat het meest rustig reageert op de aanstaande verandering. Ervaar deze rust. Welke kracht (kwaliteit) is hierbij dominant. Vergroot deze kracht uit en weet dat deze kracht in overvloed aanwezig is. Stuur deze kracht naar de meer onrustige energiecentra en ervaar welk effect dit heeft op jouw totale zijn.

Wil je meer spelen met energie? Vrijdag a.s. is er in het Bolwerk een
Energiedag. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

15-08-2010

Tao van licht en donker


Tao baart een
Een baart twee
Twee baart drie
Dire baart tienduizend dingen
De tienduizend dingen dragen het duister beginsel
buiten en het lichtbeginsel binnen


Tao Teh King XLII

03-08-2010

Nieuwe code Janosh: transfiguratie

Vandaag ontving ik een nieuwe nieuwsbrief van Janosh. Er is weer een nieuwe code uit met de naam Transfiguratie. Ik vind de kleuren echt schitterend; een diamant voor het oog. In zijn column schrijft Janosh meer over het begrip transfiguratie en de effecten op het menselijke zijn. Wat mij betreft ene herkenbaar proces zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Soms niet leuk om middenin te zitten, maar ik vertrouw erop dat het een weg naar mooier, fijner en prettiger is.
Ben je op de site van Janosh, klik dan ook eens door naar de membersite. Daar vind je leuke downloads en gratis kaarten ter inspiratie.

02-08-2010

Dolfijnen helpen bij olieramp


Daags na het verschijnen van de nieuwsbrief van augustus, die gaat over wonderen in creatie en scheppingskracht, komt de site Niburu met een artikel over de manier waarop dolfijnen helpen om de gevolgen van de olieramp te bestrijden. Wat mij betreft weer één van de wonderen van de natuur. En er zijn er nog zo velen te ontdekken!