15-03-2013

Voeding op een diepere laag


Tijdens een specialisatietraining opstellingen, waarbij de karakterstructuren (schizoide, oraal, psychopatisch, symbiotisch, masochistisch en rigide) centraal staan, werd gister in het kader van de orale karakterstructuur met de volgende format geoefend.
Er werden groepjes van drie gevormd. Hiervan was één de vraagsteller, één stond voor zichzelf en de ander voor het thema Voeding. Iedere opstelling mocht maximaal een kwartier duren. Na een startopstelling met de persoon en het thema Voeding was de begeleider vrij om de opstelling verder vorm te geven. Hierbij konden evt. elementen toegevoegd worden met behulp van vloerankers.
Het was mooi om te zien hoe zo'n eenvoudige en kleine basis weer leidde tot zeer diepgaande opstellingen. Het gaf mij inzicht welke aspecten gespeeld hebben rondom het thema voeding in mijn kindertijd. Iets waar ik zelf niet direct meer herinneringen aan had. En dit "weten" maakt weer dat ik er op vertrouw dat ik het in het nu anders kan gaan doen.  Eet smakelijk ;-)

Geen opmerkingen: