22-09-2011

Appelsoep

Gisteren werden wij door een goede vriend verrast met twee dozen goudreinetten uit eigen tuin. Tot voor kort vond de appelmoes in dit huishouden gretig aftrek. Maar dat is 'niet meer in en behoort in één keer tot de verleden tijd. Een goede reden om eens op zoek te gaan naar nieuwe "appelrecepten". Gesteund en geïnspireerd door vele twitter- en facebookvrienden zijn daar o.a. plaatappeltaart en appelchutney uitgerold. De appelchutney staat inmiddels geweckt in de koelkast en de geuren in huis verraden dat de plaatappeltaart in de oven staat. Maar velen van jullie kennen mijn motto: "een dag zonder soep is een dag niet geleefd". Dus de appelsoep kan in het rijtje ook niet ontbreken. Het recept lezend kon ik me er nog weinig bij voorstellen, maar verrassend genoeg smaakt het erg goed. Een aanwinst in het soepenarsenaal. Vooruitlopend op de training van morgen, hierbij vast het recept, dat vanuit het oogpunt van koelkastmanagement op verschillende punten is aangepast op het origineel.

Ingrediënten
1,5 liter groentenbouillon
5 goudreinetten
1 ui
1 teentje knoflook
1,5 eetlepel indiaase milde currypasta van pataks
0,5 blikje perziken + sap
1 rode paprika
1 ei
tuinkers
paprikapoeder
peper
zout
olie
zure room

Werkwijze
Snijd de appels, ui, knoflook en paprika in stukjes. Fruit deze in de olie. Voeg bouillon, pataks, gesneden perziken en gekluts ei toe, laat 15 minuten doorkoken. Op smaak brengen met tuinkers, paprikapoeder, peper en zout. Als je voorkeur uit gaat naar een gladde soep dan kun je evt. nog even de staafmixer of de blender zijn werk laten doen. Opdienen met een schep zure room.

Eet smakelijk!

1 opmerking:

DickStolk zei

En waar blijven de appels in het recept??? ;))