26-01-2013

Dichter bij de essentie

 
Soms kun je zo goed voelen dat je eigenlijk iets zou moeten doen, maar dat je het toch niet doet. Iets weerhoud je dan, je gaat niet over de drempel. Alsof er een innerlijk gevecht gaande is tussen jouw essentie en je geconditioneerde jij. Dikwijls wint de defensie, de geconditioneerde jij, terwijl het helemaal niet goed voelt en je eigenlijk jouw essentie zou willen laten spreken. Is dit herkenbaar? Je kunt dan voor jezelf een leuke opstelling doen. Neem drie vloerankers (kunnen ook A4-tjes zijn): jouw essentie, jouw geconditioneerde jij en je verlangen (of focus). Leg deze in de ruimte neer op die posities zoals jij het krachtenveld van binnen ervaart. Ga op jouw "geconditioneerde zijn" staan, kijk naar de focus en registreer voor jezelf welke gedachten, gevoelens, emoties en fysieke ervaringen je op dat moment krijgt. Ga dan van dit vloeranker af en neem dan positie op het vloeranker van jouw essentie. Neem waar hoe het vanaf deze positie is om de focus te aanschouwen. Misschien heb je hiermee al voldoende inzichten opgedaan waarmee jouw perspectieven wijzigen en/of nieuwe bewegingen gemaakt kunnen worden.
Eventueel kun je van hieruit ook nog doorgaan met de opstelling door (nieuwe) posities voor de 3 elementen te vinden waarbij jouw essentie meer ruimte krijgt en je geconditioneerde jij minder alarmbellen zal laten rinkelen, zodat het realiseren van jouw verlangen dichterbij komt. Het zou kunnen dat de vloerankers van de essentie en jouw geconditioneerde jij op elkaar komen te liggen over elkaar deels zullen overlappen.
Zodra je de juiste posities gevonden hebt, neem dan het beeld goed in je op en veranker het bijbehorende gevoel. Let vanaf dat moment op de wondertjes in je leven en wees niet verrast als het je lukt om dichter bij jezelf te zijn.


Geen opmerkingen: