09-11-2012

Een dag zonder soep......



.... is een dag niet geleefd. Dat is mijn motto vanaf jongs af aan. En dat is ook te merken op de dagen dat ik trainingen in het Bolwerk geef. Deze zullen nooit voorbij gaan zonder soep bij de lunch. Zo ook afgelopen woensdag toen we met een aantal trouwe bezoekers aan tafel zaten. Deze keer was het champignonsoep; een soep die niet zo vaak op het menu staat. Op verzoek omdat iedereen hem zo lekker vond hierbij het recept. Overigens vind je de recepten van eerder geserveerde soepen ook op dit blog.

Ingredienten:
bakje champignons
1 ui
0,5 liter melk
40 gram bloem
40 gram boter
groentebouillon
sherry
kookroom
paprikapoeder
peper
 zout
 evt. wat groene kruiden of escargotkruiden

Werkwijze: Smoor in een pan met boter de fijn gesneden ui en de plakjes gesneden champignons langzaam gaar. Blus af met sherry. Schep de champignons uit de pan. Voeg de bloem toe aan het champignonvocht-botermengsel. Roer tot een glad papje. Dan melk, bouillon, champigons en kruiden naar smaak toevoegen en langzaam aan de kook brengen. Op de juiste dikte maken met water en/of kookroom. Als je meer van een gladde soep houdt, dan kun je de soep pureren met de staafmixer.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: