22-05-2011

Gewichtsexperimenten

Afgelopen week hebben we in een drietal verschillende constellaties geexperimenteerd met de bruikbaarheid van opstellingen bij gewichtsvraagstukken.
- een opstelling met twee elementen "gewicht" en "de persoon die wil afvallen" - hiermee is de relatie onderzocht hoe de persoon zich verhoudt tot het eigen gewicht
- een verdekte opstelling met de elementen "koolhydraten", "vetten" en "eiwitten" om eerst te onderzoeken hoe de verhouding zou mogen zijn in de maaltijd van deze persoon. Vervolgens is er binnen de groep eiwitten onderzocht met een nieuwe opstelling in welke vorm de eiwitten het beste genomen kunnen worden (granen, peulvruchten, eieren, vis, vlees, zuivel, noten). Het bureau van de voeding zou dik tevreden zijn met de uitslagen van deze opstelling :)
- een opstelling met drie elementen "de persoon zelf", "afvallen" en "dat wat er tussen in staat"

Natuurlijk is het nog wat vroeg om al conclusies te trekken maar de ervaringen waren zo treffend, dat ik al wel bijna durf te zeggen dat het de moeite waard is om hier mee verder te gaan en dat ik verwacht dat de resultaten niet uit zullen blijven. Wellicht een methodiek die toegevoegd kan worden in de praktijk van de moderne gewichtsconsulent.

Geen opmerkingen: