13-07-2007

Gun je hart een renovatie


In mijn praktijk komen veel mensen die op zoek zijn naar hun passie. Een hele legitieme vraag natuurlijk om daar mee aan het werk te gaan. De basis voor passie ligt in het hart. Helaas krijgt ons hart het door de ervaringen die we op doen in het leven, geregeld zwaar te verduren. En zo schitterend als het hart was bij onze geboorte, zo vervallen kan het zijn na verloop van tijd. In die puinhopen is het vaak lastig zoeken naar je passie. Een leuke oefening om je hart weer stralend te krijgen beschrijf ik hierna. Het is een oefening waar je meerdere weken mee bezig kunt zijn en als je dat gediscplineerd doet, zul je al snel de resultaten merken.

Ga rustig op een stoel zitten, adem een paar keer diep, maak een goede verbinding met de aarde en zet je kruin open zodat je ook energie kunt uitwisselen met de kosmos.
Maak contact met je hart en vraag om het hart te tonen alsof het een huis is. Neem waar hoe je huis er op dit moment uit ziet. Bekijk jouw huis kritisch en grondig. Stel je voor dat je aannemer, binnenhuisarchitect, kleurendeskundige en interieurverzorger bent. Wat zou je als eerste aanpakken om een start te maken met het opknappen en inrichten van jouw hart naar je eigen normen, waarden en smaak. Schrik niet als het project groter is, dan je vooraf verwacht had. Je hebt alle tijd. Trek de eerste dag ongeveer vijf minuten uit om een eerste aanzet te maken. Misschien wil je eerst iets slopen, een klein deel poetsen of verven. In een visualisatie kan alles. De volgende dag maak je weer contact en kijkt wat het huis dan nodig heeft. Dat doe je net zoveel dagen als nodig is om helemaal tevreden te zijn. Eventueel kun je tussentijds aantekeningen, schilderingen of tekeningen maken. En......vergeet de tuin, kelder en zolder niet. Veel plezier!

2 opmerkingen:

Unknown zei

Ik neem aan dat het de bedoeling is dat het werk tijdens de verbouwing gewoon doorgang vindt....?

Projectmanager of procesbegeleider nodig?

Anoniem zei

Wat heerlijk deze oefening. Een perfect moment om hiermee te beginnen voor mij. Dank je wel