19-11-2008

Vul je eigen hart


Ik weet niet of het komt doordat de dagen korter en donkerder worden, maar ik kom op dit moment veel mensen tegen die het moeilijk vinden om in hun eigen hart te zijn en het zelf op te vullen. Met alle gevolgen van dien. Ook ik heb hier zelf bij tijd en wijlen last van. In die gevallen heb ik veel baat bij de onderstaande oefening. Het is een visualisatie. Wil je hem gebruiken dan kan het handig zijn om hem door iemand voor te laten lezen of eerst in te spreken op een bandje of MP3. Ik wens je een (passie)vol hart toe!

Je kunt deze oefening doen als visualisatie. Eventueel kun je vragen aan iemand anders om de oefening (langzaam) voor te lezen of je kunt hem een keer inspreken op een bandje of MP-3 speler, zodat je hem steeds weer kunt afluisteren. Kost het visualiseren moeite dan kun je jezelf ondersteunen door het proces te tekenen. Hoe vaker je de oefening doet, hoe makkelijker het je zal vergaan.

Ga rustig en ontspannen zitten. Visualiseer je aura ruim om je heen. Maak een goede gronding en zet je kruin open.

Verplaats dan je aandacht naar het energiecentrum “het hart”. Stel je dit gebied voor als een ruimte die zich kan vullen. Maak de ruimte ruim, licht en solide. Geef deze ruimte een dusdanige bescherming, dat als de ruimte straks met energie gevuld gaat, hij niet direct weer leegloopt.

Leg linkerhand op je borstbeen ter hoogte van het hartgebied.
Reis dan met je aandacht naar je voeten en ga van daaruit de aarde in. Ga op zoek naar een energie of kleur die staat voor liefdevolle en voor jou authentieke hartenergie. Nodig deze kleur uit om via je voeten, je benen, je bekken, je middenrif, je hartgebied, je linkerschouder, je linkerbovenarm, je linkeronderarm naar je linkerhand te stromen. Neem deze energie als een constante stroom op. Vanuit je linkerhand laat je deze hartenergie in de hartruimte stromen.
Neem zoveel op als prettig voor je voelt.

Reis dan met je aandacht naar je kruin, van daaruit ga je verder met je gedachten de kosmos en het universum in. Stel je voor dat daar de planeten, het melkwegstelsel en nog veel meer is. Ook daar ga je op zoek naar hartenergie. Nodig deze energie uit om via je kruin, je hoofd, je nek naar je linkerarm en linkerhand te stromen. Ook nu stroomt de hartenergie vanuit je linkerhand naar de ruimte in je hart. Neem zoveel op als prettig voor je voelt.

Zodra de ruimte helemaal opgevuld is met hartenergie, dan sluit je de ruimte zodat de hartenergie helemaal van jou is en je helemaal in je eigen hartenergie kunt zijn. Zeg tegen jezelf dat jij bepaalt voor wie je deze ruimte openstelt. Weet ook dat je hem op elk gewenst moment kunt sluiten en opnieuw hartenergie kunt opnemen. Er is een onuitputtelijke hoeveelheid hartenergie beschikbaar, overal waar je ook maar bent. Je bent niet afhankelijk van anderen om je hart te vullen, dan kun je zelf op elk gewenst moment. Ga je de buitenwereld in, geef je hartruimte dan wat extra bescherming.

Als je de bescherming nog een keer goed gecontroleerd hebt, weer opnieuw een aardeverbinding gemaakt hebt en je kruin op een prettig stand hebt opengezet, dan kom je weer terug in de ruimte.

1 opmerking:

Unknown zei

Hoi Nienke,

Dank voor deze visualisatie. Net wat ik nodig had!

Met mij gaat alles prima, denk nog met veel genoegen terug aan de cursus intuïtieve ontwikkeling deze zomer en alles wat ik daar heb geleerd.

Groeten Wilma