18-03-2010

Een dag zonder soep.........


Een dag zonder soep, is een dag niet geleefd. Dat is zo ongeveer mijn levensmotto. Op eerdere weblogs ben je wellicht al diverse recepten tegen gekomen. Dit zijn de soepen die tijdens trainingen geserveerd worden. Deze week is er bij toeval weer een nieuwe bij gekomen.
Al sinds het najaar lagen er een paar vacuumverpakte maiskolven in de koelkast houdbaar tot eind april. Doorgaans niet mijn lievelingseten, maar aangeschaft voor een barbeque en destijds domweg vergeten. In het kader van het "leegeten" van de koelkast, moest er ook iets bedacht worden voor deze goudgele kolven. Tja en dan is er in elk geval altijd één mogelijkheid: soep! Zoals mijn lief zegt, jij weet ook overal soep van te maken. En zelfs ik als niet maisliefhebber vond deze variant heerlijk!

Ingredienten:
- 1 maiskolf
- 1 tomaat
- klein blikje tomatenpuree
- 1 aardappel in stukjes
- groentenbouillon
- spaanse peper (zonder pitjes)
- 1 ui gesneden
- 1 teen knoflook gesneden
- paprikapoeder
- peper
- zout

Werkwijze:
Fruit de ui, knoflook en spaanse peper, voeg de overige ingredienten en voldoende water toe. Breng het geheel aan de kook en laat het gedurende ca. 15 minuten zachtjes sudderen. Pureren met staafmixer en klaar is kees.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: