15-03-2013

Voeding op een diepere laag


Tijdens een specialisatietraining opstellingen, waarbij de karakterstructuren (schizoide, oraal, psychopatisch, symbiotisch, masochistisch en rigide) centraal staan, werd gister in het kader van de orale karakterstructuur met de volgende format geoefend.
Er werden groepjes van drie gevormd. Hiervan was één de vraagsteller, één stond voor zichzelf en de ander voor het thema Voeding. Iedere opstelling mocht maximaal een kwartier duren. Na een startopstelling met de persoon en het thema Voeding was de begeleider vrij om de opstelling verder vorm te geven. Hierbij konden evt. elementen toegevoegd worden met behulp van vloerankers.
Het was mooi om te zien hoe zo'n eenvoudige en kleine basis weer leidde tot zeer diepgaande opstellingen. Het gaf mij inzicht welke aspecten gespeeld hebben rondom het thema voeding in mijn kindertijd. Iets waar ik zelf niet direct meer herinneringen aan had. En dit "weten" maakt weer dat ik er op vertrouw dat ik het in het nu anders kan gaan doen.  Eet smakelijk ;-)

11-03-2013

Keltische Boomhoroscoop

 
 
 
In het zoeken naar de symboliek van een bepaalde boom, stuitte ik op de Keltische Boomhoroscoop. Altijd in voor en nieuwsgierig naar dit soort symbolische informatie, typte ik meteen mijn geboortedag en maand in. Mooi om terug te lezen, dat ik volgens deze horoscoop een wilg ben. Ik kan mij goed vinden in de omschrijving. Misschien een mooie reden om dit voorjaar maar eens ruimte in de tuin te maken voor een levende uitvoering van de boom die bij mijn geboortedag past.
Ik ben benieuwd of jij ook herkenning hebt in de soort die aan jouw verjaardag gekoppeld is.


06-03-2013

Human Design - leer jouw energie kennen



Een jaar of 8 geleden, maakte ik voor het eerst kennis met Human Design - een model om meer inzicht te krijgen in de energie die je als persoon bij je draagt. Het helpt om te ontdekken wie je ten diepste bent, welke strategie bij je past en waar je in het onderweg zijn mogelijkerwijs geconditioneerd bent geraakt. Vandaaruit kan je stapje voor stapje transformeren naar de persoon zoals je bedoeld bent. Het heeft mij in meerdere etappes al veel gebracht. Het bovenstaande filmpje licht een klein tipje van de sluier op.

Na lange tijd weinig met Human Design in mijn coachpraktijk gewerkt te hebben, kwam het gister in een training weer uitgebreid aan de orde. En toen dacht ik jeetje wat is het toch mooie materie. Misschien tijd om de studie (voor de vierde keer) op te pakken. In eerste aanzet om me nog meer te realiseren "hoe ik als koekje gebakken ben" - waar in mijn energie ik vooral gebruik van kan maken en wat ik wellicht beter kan laten omdat het gewoon niet bij me past.

Wil je weten welke design jij hebt, dan kun je jouw chart aanvragen bij Jovian Archive. Het is overigens niet echt makkelijk om hier zelf heel veel informatie uit te halen. Is dat wel je wens, dan kan ik je een bezoek aan de Soulcounselor van harte aanraden!