19-02-2013

Verrassend lekker



Het is alweer ruim een jaar geleden, dat ik door een vriend van mij verrast werd met een grote kist appelen. Zoveel dat ik niet meer weer wist waartoe deze te verwerken. Ik plaatste een berichtje op Twitter voor nieuwe inspiratie, waarop één van de deelnemers van mijn trainingen tegen mij zei: jij maakt toch overal soep van, waarom geen appelsoep. Ik kon me er weinig bij voorstellen, maar inmiddels hoort het onderstaande recept tot een beproefd en populair exemplaar. Door een recentelijke vraag, kwam ik erachter dat ik de soepadministratie op het weblog niet goed bij gewerkt heb, dus bij deze alsnog het recept van Appelspinaziesoep.


Ingrediënten
1,5 liter groentenbouillon
5 goudreinetten
1 ui
1 teentje knoflook
1,5 eetlepel indiaase milde currypasta van pataks
paar blokjes diepvriesspinazie
1 ei
paprikapoeder
peper
gembersiroop
zout
olie
zure room (optioneel)

Werkwijze
Snijd de appels, ui, knoflook in stukjes. Fruit deze in de olie. Voeg bouillon, pataks, gembersiroop, spinazie en gekluts ei toe, laat 15 minuten doorkoken. Op smaak brengen met paprikapoeder, peper en zout. Als je voorkeur uit gaat naar een gladde soep dan kun je evt. nog even de staafmixer of de blender zijn werk laten doen. Opdienen met een schep zure room of een scheut koksroom