28-02-2012

Om over na te denken




"Zoals de bij
de bloem bezoekt,
de nectar opzuigt
en weer weggaat,
de geur en kleur
ervan intact laat:
zo zou de mens door
het leven moeten gaan"


Dhammapada

22-02-2012

Scholenopstelling


Gister kwam er in mijn praktijk een aankomend brugklasser met haar ouders. De vragen waar zij met een opstelling naar wilden kijken, hadden betrekking op de schoolrichting (gymnasium, atheneum, havo etc.) en schoolkeuze. Er volgden erg inzichtelijke opstellingen, die later meer dan een bevestiging bleken te zijn voor de al eerder ontwikkelde voorkeuren. De informatie die de teener tijdens de blinde (of verdekte) opstellingen gaf, bleek 1-op-1 passend met de ervaringen opgedaan tijdens de open dagen. Eens te meer werd duidelijk dat er "gewoon" vertrouwd kon worden op de intuïtie.

Wil je zelf ook een verdekte schoolopstelling doen, ga dan alsvolgt te werk:
- bepaal over welke scholen informatie gewenst is
- schrijf op identieke briefjes de naam van de school
- vouw de briefjes zo, dat niet leesbaar is welke school op welk briefje staat
- leg de briefjes intuïtief op een rijtje in de kamer op de grond
- leg evt. vloerankers over de briefjes heen (zie foto onder)
- leg daar tegenover een vloeranker voor degene die de keuze moet maken
- degene die de keuze moet maken, gaat op het vloeranker staan en voelt hoe hij/zij zich voelt ten opzichte van de verschillende (blinde) keuzemogelijkheden. Word je steeds bewust van die optie waar de aandacht naar toe gaat, welk gevoel daarbij ervaren wordt en of er nog andere informatie is
- evt. kunnen de ervaringen gedeeld en opgeschreven worden
- als alle keuzemogelijken aan bod geweest zijn, dan bepaald de kiezer naar welke vloeranker de voorkeur uit gaat. Vertrouw hierbij op je gevoel!
- het is een extra optie om ook de scholen te representeren door op het vloeranker van de scholen te gaan staan en te voelen hoe zij zich verhouden ten op zichte van de leerling. Vertrouw op de verkregen informatie!
- evt. kan het vloeranker van de kiezer ook nog bovenop de "voorkeurschool" worden gelegd, zodat gevoeld kan worden hoe het (letterlijk) is om op die school te zitten
- tot slot worden de briefjes bekeken en wordt duidelijk naar welke school de voorkeur in deze opstelling uitgaat. Naar verwachting komt in deze opstelling veel informatie vrij die ondersteunend kan zijn bij het maken van de juiste schoolkeuze. Veel succes!

14-02-2012

Intuitieve routeplanner

Zoals de meeste van jullie wel weten heb ik net een sabbatical van negen weken gehad waarvan ik zes weken in Nieuw Zeeland doorbracht. De reden om naar dit land te gaan, was het bezoeken van mijn zus, die daar voor vier jaar woont. Daarnaast wilde ik graag twee weken alleen reizen om te ervaren hoe ik mezelf als gezelschap zou ervaren. Zonder vooraf plannen gemaakt te hebben hoe de route er uit moest zien, arriveerde ik in december in Nieuw Zeeland. Na een paar dagen zou ik alleen op pad gaan. Ik heb in een meditatie gevraagd welke richting passend voor mij zou zijn. Zo koos ik steeds opnieuw mijn weg. Daarnaast waren er een paar plaatsen waarvan ik het gevoel had, die moet ik echt bezoeken (terwijl de voorinformatie beperkt was).
Halverwege de reis ontmoette ik een Kiwi-meneer en die vertelde mij over Robert Coon en liet mij ook nog een kaart zien van belangrijke energiestromingen in Nieuw Zeeland. Ik vond het echt hele interessante materie en ben er volop ingedoken. En wat schetst mijn verbazing, de tocht die ik intuitief voor mijzelf uitstippelde en later met mijn partner vervolgde ging precies langs de belangrijkste energiecentra, spinnewielen en leylijnen van het land.
Zo ben ik in aanraking gekomen met verschillende (healing)energieen die nu nog volop aan het integreren zijn. En is mijn interesse gewekt om verder op onderzoek uit te gaan naar de mondiale energiestromingen en de chakra's van de aarde. Als er mensen zijn die hierover interessante lectuur, films of links hebben, ik houd me aanbevolen.


12-02-2012

Herinburgering


Na zes weken down-under geweest te zijn, is het wel weer even schakelen. Tijdsverschillen van 12 uur, temperatuurverschillen van 40 graden en het verschil tussen vakantie en werken. Het voelde net alsof er een soort herinburgeringscursus nodig was vooral gericht op het winterse weer; bevroren waterleidingen ontdooien, sneeuwschuiven, draadjesvlees maken en natuurlijk mocht de erwtensoep ook niet ontbreken. Me realiserend dat van deze soep het recept nog niet op het blog staat, volgt die hierbij.

Ingredienten:
- spliterwten
- knolselderij
- aardappel
- winterwortel
- selderij
- schouderkarbonade (bij niet vegetarische variant)
- rookworst (bij niet vegetarische variant)
- peper
- zout
- bouillon
- ketjap
- maggi

Werkwijze:
Kook de spliterwten in ruim water gedurende ca. een uur. Schep evt. het schuim er van af. Schil de aardappel, wortel en knolselderij en snijdt deze in kleine blokjes. Voeg deze samen met de in stukjes geknipte selderij toe aan de gekookte spliterwten. Voeg bouillon, ketjap, maggi, peper en zout naar smaak toe en kook het geheel weer ca. een uur. Mocht je meer van een gladde soep houden, gebruik dan nog even de staafmixer.
Bij de vleesvariant, snijdt de schouderkarbonanade in blokjes, kruid ze naar smaak en bak de blokjes bruin. Snijd de rookworst in plakjes. Voeg het vlees (met jus) op het laatst toe aan de soep.

Heerlijk om dit te eten met roggebrood, katenspek en mosterd.

Eet smakelijk!

08-02-2012

De deuren gaan weer open

Na een sabbatical van ruim negen weken open ik maandag a.s. weer de deuren van het Bolwerk en Coach-Inn. Ik heb een heerlijke tijd in Nieuw Zeeland gehad, waarin ik uitgebreid kennisgemaakt hebt met de Maoricultuur (die overigens minder prominent aanwezig was, dan ik gedacht heb) en de daar aanwezige healingenergie (die zich boven verwachting manifesteerde). Op dit moment ben ik die ervaringen nog volop aan het digesten en integreren zonder precies te weten waar dat heen gaat. Maar zoals met alles wat je meemaakt, het wordt een deel van jezelf en dat neem je mee in wie je bent, zet je in in dat wat je doet en kan door een ander opgemerkt worden als die daar een herkenning op heeft. Ik kijk dan ook uit naar vele mooie ontmoetingen in 2012. Voor de uitgebreide activiteitenagenda verwijs ik naar de website.