27-05-2011

Een nieuwe deur

Ik startte de dag met een twittertje over de voor mij opvallende synchroniciteit op dit moment tussen de micro en macrowereld. Daarna kreeg ik van mijn lief een mooie energetische boodschap met als rode draad de weg waarop een oude deur met sleutel vervangen werd door een nieuwe deur. Tijdens mijn voorbereidingen voor een training van vandaag zette ik in het Bolwerk mijn iPod op de shuffle. Het eerste nummer heette Big Mama's Door, het tweede nummer begon met een zin over een front door en het derde nummer ging over Maar waar....... Ik verwacht gedurende de energetische waarnemingstraining van vandaag weer veel antwoorden te krijgen en wellicht was het meteen een doorkijk voor de groepsenergie.

22-05-2011

Gewichtsexperimenten

Afgelopen week hebben we in een drietal verschillende constellaties geexperimenteerd met de bruikbaarheid van opstellingen bij gewichtsvraagstukken.
- een opstelling met twee elementen "gewicht" en "de persoon die wil afvallen" - hiermee is de relatie onderzocht hoe de persoon zich verhoudt tot het eigen gewicht
- een verdekte opstelling met de elementen "koolhydraten", "vetten" en "eiwitten" om eerst te onderzoeken hoe de verhouding zou mogen zijn in de maaltijd van deze persoon. Vervolgens is er binnen de groep eiwitten onderzocht met een nieuwe opstelling in welke vorm de eiwitten het beste genomen kunnen worden (granen, peulvruchten, eieren, vis, vlees, zuivel, noten). Het bureau van de voeding zou dik tevreden zijn met de uitslagen van deze opstelling :)
- een opstelling met drie elementen "de persoon zelf", "afvallen" en "dat wat er tussen in staat"

Natuurlijk is het nog wat vroeg om al conclusies te trekken maar de ervaringen waren zo treffend, dat ik al wel bijna durf te zeggen dat het de moeite waard is om hier mee verder te gaan en dat ik verwacht dat de resultaten niet uit zullen blijven. Wellicht een methodiek die toegevoegd kan worden in de praktijk van de moderne gewichtsconsulent.

17-05-2011

Eindeloos

Soms zijn er van die gedichten die mij raken. Waarom? Cognitief weet ik het niet direct. Ik kan natuurlijk wel van alles verzinnen. Maar niks raakt helemaal de essentie. Het is zoals het is. Deze kunst komt bij mij gewoon binnen onbelangrijk om te weten op welke laag dat dan ook is.
Dank Syl en Miek van Dicht & Doek!

12-05-2011

Dwaling


De dwaling wekt onrust,
de waarheid geeft rust.


J. Joubert


Over dit onderwerp spraken wij uitgebreid tijdens een training familieopstellingen. Bij het begeleiden en representeren tijdens een 1-op-1 opstelling bestond bij de deelnemers nl. de neiging om informatie achter te houden en té ingetogen te representeren als het energieveld dat zich gedurende de opstelling opende, heftig was. De begeleiders dachten dit te doen vanuit de bescherming van de vraagsteller. Nader onderzoek wees echter uit dat het juist de begeleiders waren die niet goed wisten hoe om te gaan met alle aanwezige gevoelens en emoties, terwijl het voor de vraagstellers niets nieuws in zich herbergde. Zij zijn nl. vaak al van jongs af aan gewend om in dit krachtenveld te bewegen.
Het is juist de waarheid die rust geeft, ook al is die soms nog zo cru.

05-05-2011

New Born Time



De beelden spreken voor zich, het gevoel volgt vanzelf!

03-05-2011

Naast elkaar gaan staan



Een opstelling bracht de volgende wijsheid aan het licht: 

Ga niet tegenover elkaar staan om te vechten,
maar ga naast elkaar staan
en kijk samen naar datgene waar het gevecht écht over gaat,
dat schept (pas) gelijkwaardigheid

........en misschien dan ook nog een realisatie dat je eigenlijk eerder medestanders, dan tegenstanders bent.

01-05-2011

Gras- en graancirkelseizoen gestart


Bovenstaand een foto van een zandcirkel, gemaakt in 2010. Eén ding is zeker dat is mensenwerk geweest. Ik was er nl. zelf bij en één van de medecreatoren o.l.v. Richard van Rijswijk. Maar hoe zit dat met die andere graan- en grascirkels, die over de wereld, vooral in Engeland, maar ook in Nederland, uit het niets opdoemen. Zoals bijvoorbeeld de cirkel op de onderstaande foto, waar ik vorig jaar zelf een bezoek aan bracht in de buurt van Ettenleur.
Inmiddels zijn er alweer twee meldingen in 2011 geweest van grascirkels die zich in Nederland gevorm hebben bij Hoeven en Bosschehoofd. Hiervan maken het Dutch Cropcircle Archive en Crop Circle Archive melding. Ik blijf het leuk vinden om de ontwikkelingen en onderzoeken op dit gebied te volgen. Zouden we ooit een antwoord krijgen naar de ware toedracht van deze mysterieuze creaties... De tijd zal het leren.