30-09-2010

toe aan vernieuwing



Ik kreeg vandaag een mooie wijsheid opgestuurd, met dank aan HB :):

"Vernieuwing kan alleen vanuit het niets ontstaan"

Daar ga ik eens lekker op resoneren!

29-09-2010

Een waarheid

Met de waarheid kan men nonchalant omgaan,
liegen moet met heel precies.

Hans Kasper

23-09-2010

Kennismaken met opstellingen

Dinsdagavond a.s. is er weer de mogelijk om kennis te maken met familie- en organisatieopstellingen, mijn werkwijze en de bijbehorende workshops en opleidingen. Opgave vooraf is gewenst. Voor meer informatie verwijs ik naar  de website van Coach-Inn

21-09-2010

20-09-2010

Video en Filmtips

Vanaf nu kun je mijn video en filmtips volgen op mijn You Tube Kanaal. Veel kijkplezier.

19-09-2010

16-09-2010

Mededogen met de kracht van duizend armen


Mededogen zet een exponentiele vermenigvuldiging van onze kracht in gang. We kunnen zelfs ervaren dat wijzelf de kracht bezitten van duizend armen, van duizend ogen en de negen hoofden van een boeddha..

R.S.

Het bovenstaande realiserend, is er geen enkele reden om te blijven hangen in slachtofferschap en te verzuimen om over die weerstandsdrempel heen te stappen. Besef wel dat het leven na die ene stap er compleet anders uitziet. Een schoonheid die de mens kan dragen!

14-09-2010

De maya van de eeuwige tijd



De bovenstaande videofilm is er één van een uit meerdere delen bestaande serie terug te vinden op You Tube. Drunvalo Melchizedek spreekt op verzoek van verschillende Mayastammen over 2012. Een interessant verhaal dat tot nadenken stemt. Met dank aan Marcel Hermsen van Inlakech, die hierover schreef in zijn nieuwsbrief.

09-09-2010

Spinnenjacht



Net op spinnenjacht geweest. Twee van die grote, dikke zaten er in het Bolwerk. Ik heb ze met liefde een plekje in de voortuin gegeven. Dit keer was het niet in opdracht van mijn lief of haar dochter, maar van onze hulp, die er weer voor zorgt dat het Bolwerk mooi schoon wordt, zij het dat ze deze keer dus wel erg veel hindernissen ervaart. Ik blijf het altijd fascinerend vinden, wat maakt dat de één bang is voor spinnen en een ander (zoals ik) zich doodschrikt bij het zien van een muis. Ik heb zelf altijd het gevoel dat dit een veel diepere betekenis heeft, dan wij als mensen kunnen bevroeden. Zou het iets te maken kunnen hebben met waar je in essentie vandaan komt? Spelen buitenaardsen hierbij een rol?  Of zijn het andere, hele oude misschien wel levensoverstijgende ervaringen die hieraan ten grondslag liggen. Mocht iemand hier theorieën over hebben, dan nodig ik je graag uit om deze te delen.

08-09-2010

Nieuwe column Janosh

Janosh heeft weer een "verse" column geschreven waaraan een nieuwe geometrische code met de titel "uitnodiging" is toegevoegd. Wat mij betreft zeer de moeite waard om te lezen en de energie te ontvangen. Ik wens je een mooie ervaring toe.

07-09-2010

Nog 1 sleetje, dan

Dat waren de gevleugelde woorden van mijn opa als we met de familie de hele middag hadden zitten kijken naar dia's van zijn reizen naar Frankrijk of Spanje, maar bovenal de hele verzameling van de kleinkinderen. Iedereen was eigenlijk al verzadigd, maar hij kon er geen genoeg van krijgen. Elke keer opnieuw dezelfde grappen en grollen, zowel van hem als van ons. Deze dagen ben ik bezig geweest om alle dia's te digitaliseren, voordat de aanwezige "negatief-eters" nog verder aan hun maaltijd zouden gaan en wij niet meer herkenbaar zouden zijn. Het was een leuke bezigheid al miste ik wel de letterlijke ondertiteling van mijn opa (hoewel zijn stem soms in mijn hoofd te horen was). Gek idee hoor, dat alle dia's nu tot foto zijn verworden en dat daarmee het monnikenwerk van mijn opa naar de prullenbak wordt verwezen. Het effect van de voortschrijdende tijd en ontwikkeling. Hoe zou een dergelijk proces voor de generatie na ons er over 20 jaar uitzien?

03-09-2010

Muurschildering die raakt

Vandaag was ik op bezoek bij de School voor Coaching in Leiden en bezocht daar een ruimte met een prachtige muurschildering gemaakt door Anita van Est. Wat kan kunst toch enorm binnenkomen en raken. In know-time maakte ik ee innerlijke reis over de wereld en door verschillende dimensies. Daar kan ik tot ver na het weekend op teren. Prettig weekend!

02-09-2010

Familieopstellingen en kinderen


In gezinnen waar "gedoe" is, biedt een familieopstelling veel soelaas om inzicht en beweging te brengen. Je kunt dit alleen doen, samen met je partner, maar ook een opstelling samen met de kinderen werkt erg goed. Hoe oud of beter gezegd jong deze ook zijn. Deze week had ik weer een mooie ervaring met ouders en kinderen die een "foto" met matjes van hun gezin maakten. Dit vormde de basis voor de opstelling. En iedereen was hard aan het werk. De één in de opstelling, de ander buiten in het spel of binnen met een tekening. En zo werden er in een paar uur tijd ongemerkt 3 existentiele thema's van dit systeem aangeraakt, uitgewerkt en in beweging gezet. En nu maar vertrouwen dat de opstelling de komende tijd zijn werk doet en er veranderingen waarneembaar zullen zijn. Ben je geïnteresseerd in opstellingen met kinderen, dan is de bijscholing met Ingrid Dijkstra (schrijfster van o.a. het boek "Kind en Famielot") wellicht iets voor jou.