29-07-2010

Komkommertijd?

In deze zomertijd waarin werken en vakantievieren elkaar afwisselen, zijn er soms van de die momenten dat ik geen zin heb in het één of er net te weinig tussenliggende tijd is voor het ander. Als een soort tijdsverdrijf ga ik dan wat googlen en zoeken naar leuke gadgets, filmpjes of artikelen. Zo kwam ik uit bij een site waar het mogelijk is om een gratis godinnenkaart te trekken. Deze vertelde mij om vertrouwen te hebben en in het diepe te springen. De tekst luidde alsvolgt Aine - "Neem een risico en laat het diepste van je hart, je handelen bepalen". Op zich een goed idee al geloof ik dat ik nog wel even een meditatie nodig heb om vast te stellen welke diepte ik in ga springen. Wordt vast op een later moment vervolgd.

23-07-2010

Mooi van moeder natuur


Eén week per jaar is het extra genieten in de vijver in de achtertuin, na maanden van voorzichtige groei en in afwachting of de winter overleefd is, opent de lotusbloem haar bladeren, een week lang ieder ochtend om aan het eind van de dag weer terug in de knop te gaan. Een mooi schouwspel van moeder Natuur, ieder jaar weer, voor mij een teken van spiritualiteit en groei en ik ben lucky want deze week is het zover. Prettig weekend.

21-07-2010

Huisaltaar


Al lange tijd was ik op zoek naar een huisaltaar. Een plek waar ik dagelijks kan mediteren, relikwien kan neerleggen, energie naar toe kan sturen en vandaan kan halen. Kortom gewoon een plekje voor mezelf. Recentelijk zag ik in Utrecht een website staan waar je zo'n huisaltaar zou kunnen laten maken. Op de één of andere manier lukte het me niet om deze site te bereiken, iedere keer volgde een storing. Ik moest hier afgelopen weekend vlak voordat ik in Diever de newagewinkel Lotusbloom binnenstapte, aan denken. De winkel lag vol met sieraden, gebedsmolens, kleding, edelstenen en klankschalen o.a. uit Nepal. Voor mij een soort Walhalah. Mijn oog viel op twee dingen, één gebedsrol en een huisaltaar. Ik "viel" direct voor de gebedsrol, het huisaltaar vond ik wat te fel van kleur. Toen ik vroeg of er van deze laatste nog andere exemplaar aanwezig was, toen wees de vriendelijke verkoopster mij op een huisaltaar met daarin een gebedsrol. Twee wensen in één, het kon natuurlijk niet beter. Inmiddels staat dit kleinood in de huiskamer te pronken. Nu begrijp ik ook weer waarom die speciale site met huisaltaren niet mocht openen (en dat was best even mopperen). Datgene dat ik wilde hebben, dat wat ik besteld had, stond al op mij te wachten, het was gewoon een kwestie van geduld en tijd......... :)

19-07-2010

Bezige bijen


Vrienden van mij verruilde een aantal jaar geleden hun stadswoning voor een meer landelijke omgeving in Drenthe. Het is duidelijk dat zij hun hobbies aanpassen aan hun woonomgeving. Inmiddels loopt er een kleine dierentuin rond, wordt er gegeten van eigen land en tijdens het bezoek het afgelopen weken bleek daar een natuurlijke honingfabriek bij gekomen te zijn. En we vielen met ons neus in de boter, want de hardwerkende bijen hadden er voor gezorgd dat alle "voorraadkasten" vol met honing waren komen te zitten en dat het tijd werd om de honing te "slingeren". Het klinkt misschien alsof ik er verstand van heb, maar voor dit weekend had ik nog nooit van deze term gehoord. Het was boeiend om o.l.v. bijna volleerd imker M. het "productieproces" te aanschouwen en mijn steentje bij te dragen. 20 kilo goudgele, heerlijke zoete, stroperige honing was de opbrengst, afgevuld in de ternauwenood voldoende aanwezige potjes. En de bijen.....? Zo'n klein beestje, zo hard werken, zoveel voeding biedend voor anderen, een op de milimeter nauwkeurig proces. Respect! Wat mij betreft leven en laten leven, ook al doen die prikken soms nog zo'n pijn. En ik........? Ik moet helaas het leven als stadsmuts weer gaan hervatten, na heerlijke dagen in de provincie.

13-07-2010

Mediteren in graancirkel


Op 26 juni verscheen in de buurt van Ettenleur een graancirkel. Doorgaans vinden de boeren het niet prettig als mensen hun veld betreden. Bij deze graancirkel is het anders, het DCCA maakte afgelopen weekend bekend dat de eigenaar van dit veld het mogelijk maakt om de graancirkel te bezoeken tegen een kleine vergoeding. Vandaag togen wij naar Ettenleur om de graancirkel zelf te aanschouwen en fijner nog de energie te voelen. Een bijzonder ervaring, waarbij in twee verschillende cirkels hele andere energieeen waarneembaar waren. Na uitwisseling van onzer beider ervaringen, bleek ook dat de energie bij de één op hele andere (fysieke) plekken uitwerking had dan bij de ander. Mooi om te realiseren dat ieder mens anders is en dat in eenzelfde omstandigheid energie heel anders kan resoneren. Mocht je het veld gaan bezoeken, volg dan de instructies met respect op, dat zal er toe bijdragen dat we in Nederland nog veel vaker dit soort verschijnselen zelf kunnen ervaren!

12-07-2010

Een paar dagen er tussenuit geweest


Als je in de komende tijd er een paar dagen er op uit wilt, met de tent dan kan ik je zeker natuurcamping de Roos in Beerze bij Ommen adviseren. Wij hebben daar zelf net een heerlijke minivakantie achter de rug, wandelen, fietsen, zwemmen en luieren in een prettige en relaxte sfeer. Op donderdag volgden we de wandeling uitgezet rondom Krishnamurti die in de vorige eeuw regelmatig in Ommen vertoefde. Een interessante tocht, waarbij we helaas wel een keer verkeerd gelopen zijn, waardoor we 5 kilometer extra wandelden in de hitte. Maar niet getreurd het gaf veel inzicht in de thema's afhaken en doorzetten.........

06-07-2010

Workshop familieopstellingen in augustus


Gezien de grote belangstelling is er een extra workshop "Inzicht-Inn-Familiepatronen" gepland op 4 augustus a.s. Wil je een levensvraag uitwerken met behulp van een familieopstelling of een keer representeren? Geef je dan op via de website. Nu is er nog plaats!

01-07-2010

Er is weer een nieuwsbrief uit

Het is weer de eerste van de maand, dus er is weer een nieuwsbrief uitgekomen. Dit maal vol verwijzingen naar interessante consulten, workshops en trainingen. Wil je iedere maand de nieuwsbrief ontvangen,voeg je naam dan toe aan de mailinglist. Ik ben zelf overigens zeer tevreden over YMLP, de provider die mijn nieuwsbrief verstuurd. Ben je zelf ook op zoek naar een dergelijk tool, dan kan ik je aanraden om op deze site eens een kijkje te nemen! Wat mij betreft betrouwbaar, innovatief en makkelijk in gebruik.