23-10-2009

Energetisch werk bij het verkopen van een huis


Op de dag dat mijn lief de sleutels van haar oude huis naar de makelaar bracht, zodat binnenkort passage kan plaatsvinden, kwam een klant voor een energiereading die al een tijd haar huis te koop heeft staan, maar niet verkocht krijgt. De verkopend makelaar van mijn lief, klaagde steen en been: er wordt geen huis verkocht, er komen zelfs geen kijkers. Hij geeft aan dat ze van geluk mag spreken dat ze haar huis verkocht heeft. Wat hij niet weet, is dat wij vanaf maart toen het te koop kwam, wekelijks energiereadingen en energiewerk gedaan hebben. Zou dat dan toch geholpen hebben. De daarmee verkregen boodschappen hebben geleid tot praktische tips die er waarschijnlijk toe bijgedragen hebben dat aanwezige energetische knopen konden oplossen. Het huis werd toegankelijk voor nieuwe kopers en precies aan het einde van dit proces volgde een acceptabel bod. Toeval? Het doen van energetisch werk lijkt doeltreffend te zijn in dergelijke gevallen. Wij beschouwen een huis vaak als iets statisch, maar als je op energetische niveau gaat waarnemen, dan heeft een huis een ziel net als een mens. Ook vandaag in de reading werd weer duidelijk op welke manier een huis de persoonlijke processen van de bewoners in zich opneemt, met zich meedraagt en als het tegenzit het verkoopproces stagneert. Het praktisch opvolgen van energetische informatie kan wellicht echt het verschil maken in deze. Ik wens alle verkopende partijen een vruchtbare huistijd toe en gun mezelf een weekje rust.

22-10-2009

Behoefte aan beweging?

Timeshift-Activation

21-10-2009

Een karakteristieke leerstijl


Daar stond hij dan als 12-jarige in zijn nieuwe tennisoutfit, het kinderracket net aan de wilgen gehangen, deze is vervangen voor een opgeknapt grote mensenracket, petje (van de KNVB) achterste voren op zijn hoofd. Vol verlangen is hij om een goede tennisser te worden. Hij heeft nog nooit een tennisles gehad, maar maakte zichzelf het spel eigen. Voor hem werkt dat door naar de goede spelers te kijken en te kopieren. Dit was duidelijk merkbaar. We hebben eerst een uurtje getennisd, toen naar de semi-profs gekeken die aan het trainen waren op parallelbanen en weer een uurtje gemept. Het tweede uur ging het duidelijk veel beter met hem, er leek zich zelfs een nieuwe slagtechniek te openbaren. Ik had het er knap lastig mee om de slagen te parreren. Alleen de service wilde bij hem nog niet zo vlotten. De pittige dag van gister eistte vandaag een beetje zijn tol. Na een uur begonnen de blaren een beetje op te spelen. Het was even incasseren dat we al zo snel moesten stoppen, maar na een half uurtje zwemmen klonk het alweer hoopvol: "we kunnen morgen toch heel lang en heel veel gaan tennissen". En op mijn vraag toen hij over de trainingsbanen aan het turen was, ga je meer naar huis, kreeg ik het antwoord nog even wachten......... Blijkbaar moest er eerst nog wat kennis en kunde gedownload worden, zodat deze na een nachtje interne integratie weer op de baan in de praktijk gebracht kan worden.
Interessant om er over na te denken, hoe een kind met deze karakteristieke leerstijl, het beste in zijn ontwikkeling gesteund kan worden. Sluiten de "tradiotionele" leermethoden daar bij aan of is er iets anders nodig?

19-10-2009

Een dag zonder soep is een dag niet geleefd...

Al van jongs af aan ben ik echt een soepmens. Daar waar andere kinderen uit school kwamen en vroegen om een koekje of een snoepje, ging ik voor een kop soep. En dat is nu nog zo. Destijds meestal soep uit blik en tegenwoordig doorgaans verse eigen gemaakte soep. Zoals ik wel vaker zeg "een dag zonder soep is een dag niet geleefd". Ik zou het kunnen eten bij het ontbijt, de lunch en het avondeten.

Een interessant gegeven om eens op te zoeken in het boek De Hoorn des Overvloeds van Christiane Beerlandt. Een boek waarin de psychologische symbooltaal van voedingswaren beschreven worden. Het citaat over soep:

soep maant ons aan om rustig de tijd te nemen, bepaalde zaken te overdenken, niets te overhaasten....Laat het allemaal eens tot je doordringen, bekijk de zaken een keer met overzicht en neem de tijd om alles op een rijtje te zetten. Verlies nooit het belangrijkste uit het oog en dat is het leven zelf en dankbare genieten dat hiermee gepaard kan gaan. Al de rest is relatief in vergelijking hiermee. Dus waarom zou jij je gaan opwinden over futiliteiten? Soep wil graag eerst de Hoofd-lijnen trekken om dan hierbinnen alles een plaats geven.

Voor iemand die analytisch is, graag de onderste steen boven wil krijgen en de cirkel rond wil maken een herkenbare tekst. Helemaal een fijn idee dat er voor zo direct alweer een heerlijke broccolisoep klaarstaat, gemaakt van de restjes van het eten van gisteravond.

16-10-2009

Wie is wie


Als ik jou was
en jij mij
zou ik een zij zijn
en jij een hij

Ik was klein
en jij was lang
Jij sterk
en ik was bang

Ik was druk
en jij was stil
Ik had een staart
en jij een bril

Ik was dun
en jij was dik
maar jij bent jij
en ik ben ik


Gedicht: Frank Eerhart


Het klinkt zo simpel en ook logisch "ik ben ik en jij bent jij", twee verschillende mensen met een eigen stijl. Waarom zijn we dan de eerste 30 jaar van ons leven bezig om ons aan te passen aan anderen en/of de ander te veranderen in onze richting om vervolgens de tweede helft van ons leven bezig te zijn met de vraag "wie ben ik"?

15-10-2009

Wat staat er tussen?



Mijn vriendin en ik hadden vanochtend een gesprek over afstand en nabijheid. Al pratend realiseerde wij ons dat we het erg druk hebben gehad de afgelopen tijd, veel verschillende afspraken varierend van 1-op-1 contacten tot grote groepen. De ene keer apart en de andere keer samen. Soms nauwelijks tijd om even achter over te zitten, laat staan om alle ervaringen te verwerken. We zouden energetisch dichter bij elkaar willen zijn, maar het lijkt of er iets tussen staat. Ik kreeg een metafoor van de energie van hordes mensen die tussen ons in staat. Een beetje betrapt enerzijds en opgelucht anderzijds, moest ik constateren dat ik niet altijd even trouw ben geweest aan de "wetten" van het energiewerk, het doen van de oefeningen van afstromen en energie uitwisselen.
Voor diegene die daar ook meer mee zouden willen doen, hierbij een visualisatie:
- ga met je aandacht naar binnen
- visualiseer je aura ruim om je heen
- maak een goede gronding vanuit je stuitje
- open (of sluit) je kruin tot een prettige stand
- maak contact met alle energieen van anderen in jouw energieveld en stuur die terug. Misschien kun je die gericht terugsturen, misschien weet je niet van wie de vreemde energie is. Geef deze dan terug aan moeder aarde. Doe dit met een dank je wel.
- visualiseer in je energieveld een magneet die in staat is om alle energie van jou die bij anderen terecht gekomen is, terug te halen. Zet de magneet in werking en haal vanuit liefde jouw energie terug
- neem eventueel nog extra aarde en kosmische energie op, zodat je jouw energieveld helemaal in eigendom hebt genomen
- maak ook de ruimte waarin je gewerkt hebt energetisch schoon. Vraag de energetische vuilnisman om alle energetische afval op te halen
- kom met je aandacht terug in de ruimte
- eventueel kun je de ruimte nog voorzien van een lekker geur (aurasoma, etherische olie of engelensprays)
- ga dan pas naar jouw prive-omgeving. Als voor jouw zakelijk en privé één is. Sluit je werkdag af en ga dan naar "huis"

14-10-2009

Wie heeft er nog leuke boekentips


Met de herfstvakantie voor de deur verwacht ik op korte termijn tijd te hebben om lekker te lezen. Hoewel ik nog best wat ongelezen boeken in de kast heb staan, ben ik altijd "in" voor nieuwe boekentips. Ik houd van boeken met diepgang, die best in de romanvorm geschreven mogen zijn met bijvoorkeur een spirituele tint(je). Als je een leuke of boeiende titel weet, dan houd ik me aanbevolen.

13-10-2009

Voor het eerst alleen met de trein


Na verschillende oefensessies onder begeleiding van ons, komen de kinderen van mijn vriendin dit weekend voor het eerst alleen met de trein naar ons toe. Met de ervaring van het schrijven van protocollen als kwaliteitsfunctionaris, was een "hoe reis ik met de trein handleiding" snel geschreven. Maar zoals altijd zal de dagelijkse praktijk moeten uitwijzen of ik niets vergeten ben. En zo'n handleiding neemt natuurlijk de aanwezige spanning niet weg. In mijn gedachten ging ik terug naar mijn eigen en speciale "alleen met de treinreizen ervaringen". Het begon bij mij vrij jong. Ik werd dan door mijn ouders op de trein gezet naar Amsterdam Amstel, daar stond mijn suikertante klaar om in een weekend al mijn wensen te vervullen. Naar de bioscoop, de dierentuin, winkelen, TV-kijken. Kortom wat wil je nog meer. Altijd stapte ik in Nijmegen huilend in de trein, omdat ik niet bij mijn ouders weg wilde. Op zondag was dat omgekeerd ik kwam huilend in Nijmegen aan, omdat ik geen afscheid wilde nemen van het leuke weekend. Een paar jaar later reisde ik met mijn hockeyteam naar een toernooi. Midden in de puberteit. Wij voelden ons heel wat. Slaapmatjes, tassen, hockeysticks midden in het gangpad. Wat zullen medereizigers zich dood geergerd hebben. Op dat moment hadden wij daar zelf geloof ik niet zoveel oog voor. En dan die keer dat ik na een intensief zeilweekend in Harlingen in de trein in slaap gevallen was. Ik werd in Amsterdam wakker, terwijl ik in Amersfoort over had moeten stappen. Ternauwernood en met veel omwegen, wist ik voor het sluiten van de stations en het spoor mijn studentenkamer in Den Bosch te bereiken, onderweg in de rats zittend waar ik zou moeten slapen als ik zou "stranden". Ik wens de kinderen toe dat zij veel mooie treinreizen gaan maken en daarmee (positieve) ervaringen op doen die zij nooit zullen vergeten.

12-10-2009

Een opstelling met een marketingmodel


In de marketing worden producten ingedeeld volgens de portfoliomatrix. Hierin worden 4 groepen onderscheiden:
- stars - producten die groeipotentie hebben
- cash-cows - producten waarmee "gemakkelijk" geld verdiend kan worden
- question marks - van deze producten is nog niet duidelijk of het handig is om deze te blijven voeren of af te stoten
- dogs - deze producten kunnen beter afgestoten of elders ondergebracht worden.
Afgelopen vrijdag deden we met dit model een opstelling. Iemand stelde zichzelf op en legde voor de 4 bovengenoemde groepen een matje neer. Vervolgens repesenteerde de begeleider van de opstelling één voor één de 4 groepen. Dit leverde veel informatie op zowel over ieders producten, maar ook over aanwezige talenten. Zoals altijd bleek ook eigenlijk nu weer hoe eenvoudiger en kleiner de opstelling, hoe krachtiger het instrument.

09-10-2009

De impact van het familiesysteem


De meeste patronen ontwikkelen zich in het familiesysteem. Of je dit patroon nu zakelijk of privé ervaart, toch zul je dikwijls terug moeten naar het familiesysteem om het te kunnen doorbreken. Dit relativeert ook direct alle verschillende type en varianten opstellingen die er zijn: organisatieopstellingen, merkenopstellingen, schoolopstellingen of loopbaanopstellingen. Uiteindelijk kun je als je dat wilt en maar lang genoeg doorgaat met uitwerken, de getoonde dynamieken plaatsen in het eigen familiekader. Als je werkt met bijvoorbeeld een abstracte opstelling (een opstelling met thema's als boosheid, verdriet, onrechtvaardig, macht of dingen als huizen, auto's, fietsen etc.) dan is eigenlijk op ieder moment de vraag gelegitimeerd: wie is je vader en wie is je moeder? Deze vraag zorgt overigens wel vaak voor onverwachte wendingen in de opstelling, waar de vraagsteller niet altijd op voorbereid is en soms ook niet van gediend is. Het blijft bij het inzetten van iedere interventie belangrijk om mee te resoneren met de potentie van het systeem en je klant.

08-10-2009

Coachen in het hier en nu


Soms zijn er trainingen of coachingen die ik uitgebreid voorbereid. Steeds vaker werk ik met met het hier en nu. En als je er voor open staat, dan is het altijd weer verrassend wat er gebeurt. Alsof je het van te voren zo geregiseerd hebt, alleen had je vooraf niet kunnen verzinnen. Een voorbeeld....... Een klant wil gecoacht worden om nieuwe producten in de wereld te zetten en de juiste klanten aan te trekken. Terwijl ik daar ben, komt een vreemde auto het erf oprijden, de bezoeker heeft interesse in workshops, mijn klant moppert tegen mij een beetje dat het niet uitkomt omdat ik er ben, de geïnteresseerde niet de juiste vraag heeft en ergens anders zou moeten zijn. Heb je dan stof tot coachen of niet........... Als je maar oog hebt voor de vraag en de synchroniciteit, dan mag je er op vertrouwen dat alles zich vanzelf aandient.

07-10-2009

Zorg je voor jezelf of de ander?


We hadden vandaag een mooi gesprek over zorgen voor de stam. Hierbij kwamen 2 scenario's aan de orde.
Scenario 1: de gastvrouw gaat met een schaal met koekjes rond. Ze geeft eerst iedereen een koekje en neemt dan zelf.
Scenario 2: de gastvrouw neemt eerst zelf een koekje, proeft of het lekker is en geeft dan de anderen.
Scenario 2 wordt doorgaans als egoïstisch ervaren. Maar is het eigenlijk niet heel nobel dat de gastvrouw eerst proeft of de koekjes goed genoeg zijn om uit de delen aan de ander. En werkt het eigenlijk niet zo dat je eerst goed voor jezelf moet zorgen en dan pas voor een ander. Of gaat het over goed voorbeeld doet goed volgen.
Ach het maakt niet zoveel uit, je kunt bij beiden spreken over goed zorgen voor. De één gaat uit van de stamgedachte en de ander is meer een sociale individualist. Het is maar net hoe je gebakken bent.

06-10-2009

Alles zit in je


Wat je ook zoekt, pelgrim, je draagt het al in je.
Met iedere stap verspil je het, en iets nieuws zul je niet vinden.

Uit: de schepping van Vladimir Merge
.

Dit waren de woorden van een man die zijn hele leven onderweg was om te zoeken naar "hèt". Toen hij na 60 jaar thuiskwam realiseerde hij zich dat alles waar hij naar op zoek was, te vinden was in zichzelf, in zijn eigen
(t)huis. Je hebt de keuze: ga je steeds weer op reis of keer je terug naar huis.

05-10-2009

Groepsenergie


Deelnemers aan (trainings)groepen kiezen elkaar bewust of onbewust uit. Soms weten mensen van elkaar dat ze met eenzelfde thema bezig zijn, waardoor ze elkaar opzoeken. In andere gevallen wordt dit proces van aantrekken en afstoten via de energievelden georganiseerd. Zo is er in een groep altijd wel een gemeenschappelijk thema te vinden, waar de groepsleden ervaringsdeskundig op zijn. Zo ook gister in een training familieopstellingen met aurasomaflessen. In de ruimte waren 5 tweetallen bezig met het uitwerken van een opstellingen zonder er weet te van hebben welk thema in andere opstellingen aan bod kwam. In 3 opstellingen kwam een thema aan de orde dat betrekking had op de driehoeksrelatie (de triade). Daarnaast bleken de flessen die gekozen werden door de één (wachtend om gebruikt te gaan worden), een functie te hebben in de opstelling van de ander. Vele "toevalligheden" zorgden voor synchroniciteit, dwarsverbanden, het kunnen werken op diepe lagen en een interessante wisselwerking. Altijd weer fascinerend als je dergelijke processen mag meemaken, voelen en ervaren, me realiserend dat ook ik onderdeel ben van dit grote geheel.

02-10-2009

Kies je voor schaduw of ga je voor het licht


Tijdens een energiereading wordt de potentie, dat wat mogelijk is in de ontwikkeling van een persoon, inzichtelijk gemaakt. Deze informatie die gegeven wordt door het hoger bewustzijn van de readee is vaak zo liefdevol, dat een persoon er zich niet in herkent of niet kan voorstellen dat het voor hem of haar is weggelegd. En dan komt het moment van de eigen keuze, blijf je in de schaduw staan of kies je voor de weg naar het licht. Ik wens je een licht weekend toe!

01-10-2009

Voorbij de weerstand?!


In bijna ieder familiesysteem is wel gedoe. De belangrijkste oorzaak is dat er niet voldaan is aan één van de systeemvoorwaarden (binding, ordening, balans van geven en nemen). Hierdoor ontstaan dynamieken, een steeds weer herhalende beweging, een patroon. Dit patroon wordt doorgaans in de jaren steeds meer uitvergroot, mede doordat ieder gezinslid ook nog eens een beschermings- of defensiemechanisme ontwikkelt, dat hij of zij steeds weer in zet. Al zou je soms een andere indruk krijgen, iedereen handelt uit liefde voor het systeem. Iedereen zou niets liever willen, dat er rust en vrede komt. In een familieopstelling kun je dergelijke patronen doorbreken. Er wordt dan inzichtelijk gemaakt hoe de dynamiek ontstaan is en zich (juist vaak door heel hard werken) steeds vaster en vaster gezet heeft (een vastgeroest patroon?!). Het werkt dan ondersteunend en helend om de client vanuit nieuwe inzichten een ander concept te geven over het ontstaan van de dynamiek, zodat met mededogen en erkenning naar de eigen rol en die van anderen gekeken kan worden. Soms heeft de dynamiek voor zoveel verdriet en leed gezorgd, dat het moeilijk blijkt te zijn om de nieuwe perspectieven te aanvaarden. Om voorbij de weerstand te komen, is het dan meestal nodig om eerst wat werk op het hartchakra te doen. Ik gebruik hier zelf graag de lichtremedies van Healingarts voor. Die werken snel, doeltreffend en liefdevol. Wil je het zelf ook een keer ervaren, dan nodig ik je van harte uit voor een consult.