29-02-2008

Een brug


Er verschijnt een brug die de dagelijkse wereld van
zintuigelijke waarneming overbrengt
naar het rijk van de tijdloze kennis

(Lama Anagarika Govinda)

28-02-2008

Neus bepaalt tevredenheid werkplek


In het AD van gister stonden de uitkomsten over een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Ithaka. Daarin staat vermeld dat de gemiddelde Nederlander de geur op een werkplek belangrijk vindt. Misschien is een investering in geurkaarsen, olielampjes of aurasoma-airconditioners nog zo gek niet, als je als werkgever er voor wilt zorgen dat medewerkers met plezier naar hun werk gaan. Is weer eens wat anders dan dealen over auto's, mobieltjes, opleidingen of een goede kantine en het kost nog minder ook.

27-02-2008

Voorjaarsvakantie: tijd voor productontwikkeling


De voorjaarsvakantie is een goede tijd voor productontwikkeling. Gister schreef ik over Waarnemen-Inn-Bedrijfsenergie. Vandaag maak ik "Systemen in beweging, energie in beeld" wereldkundig. Een vierdaagse training over opstellingen, energiewerk en transformatieprocessen die ik dit najaar samen met Jeannette Lamme in Italië geef op het Villa FM Country Estate. Wil je meer informatie surf dan naar mijn website

26-02-2008

Het waarnemen van bedrijfsenergie


Op 16 april a.s. is er in het Bolwerk in Amersfoort een workshop om de eerste basisbeginselen van het waarnemen van bedrijfsenergie onder de knie te krijgen. Een handige tool om niet alleen te kunnen managen op de zichtbare variabelen, maar ook grip te krijgen op de krachtenvelden die in de onderstroom actief zijn. Meer informatie tref je op: de website van Coach-Inn bij Waarnemen-Inn-Bedrijfsenergie.

25-02-2008

Het net voor als je gevonden wil worden


Mede in het kader van het vinden van oude klasgenoten en natuurlijk het netwerken voor mijn eigen bedrijf heb ik mij inmiddels aangesloten bij diverse netwerksites. Ik wist niet dat er zoveel bestonden: Linkedin, Plaxo, Xing, en Hyves. Eerst dacht ik dat is een investering die veel tijd kost en weinig oplevert. Maar ik moet bekennen dat ik zoveel leuke (oude) contacten heb opgespoord, waarmee ik hernieuwe lijnen heb gelegd.
Als dat geen acquisitie meer is dan weet ik het niet meer en het geeft nog energie ook. En kan je "ze" dan nog niet vinden, wellicht opent wie o wie in dat geval weer nieuwe deuren.

23-02-2008

Genieten van kleine zelfstandigen


Dit weekend breng ik door in Voorschoten waar mij tweede "thuis" is. Al bij het opstaan had ik zin in een ouderwetse zaterdag. Lekker op de fiets broodjes halen bij de échte warme bakker Verhoog, een heerlijk kaasje van meneer Neuteboom en verse filet americain van slagerij Aad Arbouw. Wat een verademing, mensen die van hun vak houden en je willen verwennen. Na het relaxte ontbijt fietsend en lopend het dorp in. Een bezoekje aan de fietsenmaker, de fotospeciaalzaak en de plaatselijke electronicazaak. Wat een vriendelijke vakmensen. Allen droegen bij aan een feelgood-moment.
Je snapt wel dat deze dag niet goed was voor de portemonnee, maar ik sponsor graag de kleine zelfstandigen. Het zou toch zonde zijn als deze uit het straatbeeld en mijn gemoedsrust verdwijnen. Het was dan ook wel even schakelen aan het eind van de dag om weer een "grote en onpersoonlijke" supermarkt in te moeten.

22-02-2008

Aanhanger van de Ipod


Ik ben een frequent en tevreden gebruiker van de Ipod. Gisteravond heb ik al mijn CD's overgebracht naar dit kleine apparaatje voorzien van 80G geheugen?! In mijn collectie zaten nog een paar CD's waar ooit mijn oude LP's op gebrand zijn. Heerlijk om weer eens dat ouderwetse gekraak te horen. Ik kreeg bijna weer even heimwee naar oude tijden. En dat was niet alleen door de kwaliteit, maar zo kwam ook even mijn middelbare schooltijd aan me voorbij. De eerste verliefdheden en de eerste afwijzingen, teksten die ik nog helemaal uit mijn hoofd kende alsof ik de liedjes gister voor het laatst gehoord heb.
Even terug naar de Ipod, wat mij betreft echt helemaal handig, want het biedt me ook de mogelijkheid om alle readingen op te nemen en daarna CD's voor klanten te branden. De eerste gesproken boeken hebben een plekje gekregen, naast de educatieve video's die ik in de loop van de tijd gemaakt heb. Een klein snoertje erbij en je kunt deze op elke laptop of computer bekijken. Ik ben nog niet zo van de podwalks, maar daarvoor moet je bij mijn collega Dick Stolk zijn. Ik wens je een muzikaal weekend toe.

21-02-2008

Kabbalah


Gister gaf Jos van Alebeek in het kader van de Weg-Inn-Verandering een workshop over de Kabbalah. Een model waar ik eigenlijk weinig van af wist. In een bevlogen verhaal legde Jos uit welke 10 punten er te onderscheiden zijn in de levensboom en via welke paden deze punten met elkaar verbonden zijn. Het blijkt een uitstekend model te zijn om nieuwe dingen te crëeren of te onderzoeken waarom het niet lukt om je idee daadwerkelijk vorm te geven. In combinatie met de tarot geeft het veel richting en nieuwe suggesties om je eigen gestrande schepen vlot te trekken.

20-02-2008

Geloven in energiewaarneming


Deze week had ik met verschillende mensen een gesprek over "het geloven in het kunnen waarnemen van energie en de waarde van daaruit voortkomende informatie". Zij twijfelde in welke mate een energiewaarneming specifiek is en in hoeverre het verhaal dat tijdens een reading verteld wordt algemeen is of echt over hun gaat. Ik kan me deze vragen zo goed voorstellen, omdat het lezen van energie een gek fenomeen is en soms moeilijk te bevatten. Ik ben altijd blij als klanten kritisch zijn en hun eigen geloof hoog in het vaandel houden. Wel adviseer ik in het kader van persoonlijke ontwikkeling om open te blijven staan, eigen grenzen te onderzoeken en op basis daarvan een persoonlijke waarheid te formuleren. Deze waarheid blijkt door ervaringsleren altijd weer aan verandering onderhevig te zijn. Dat wat je nu gelooft, hoeft over een jaar niet meer zo te zijn.
Veranderingen op dit gebied zie ik vaak optreden als mensen zichzelf in de gelegenheid stellen om een keer energie waar te nemen en er achter komen dat het niet iets paranormaals is, maar iets is wat iedereen kan leren. Voor meer informatie, verwijs ik naar mijn website.

19-02-2008

Fris in je hoofd


Op woensdag 26 en donderdag 27 maart wordt in Seats2meet in Maarsen weer Fris In Je Hoofd gehouden. Dit event is uitermate geschikt om te netwerken en je kunt (gratis) leuke workshops volgen. Ik was er in november en heb een erg leuke avond gehad. Dus wellicht is het nu iets voor jou.

18-02-2008

Een tafeltje met historie


Gisteravond bracht ik een bezoek aan mijn vader. Hij vroeg of ik een tafeltje wilde hebben, dat hij over had. Hij vertelde over de historie van dit meubelstuk. Uitgesproken mooi is het niet, maar het blijkt een tafeltje te zijn dat altijd bij moeder op haar (studenten)kamer heeft gestaan. Ook later in mijn ouderlijk huis is het zeer verdienstelijk geweest. Het was nl. het telefoontafeltje. Toen bestonden er nog geen draadloze telefoons en aangezien bellen de grote hobby van mijn moeder was, stond het tafeltje met telefoon in de gang. Uren bracht zij daar door. Later timmerde mijn vader er een plankje bij; voor de telefoonboeken. Ik kan het me nog herinneren als de dag van gister. Nu heeft het tafeltje bij mij weer een nieuw leven gekregen, als altaar. Ik heb het vandaag helemaal gepoetst. Op familiehistorie moet je zuinig zijn. En mam, als je aan "de andere kant" nog steeds zo graag contact maakt met anderen, zullen we dan vanavond even bellen?

17-02-2008

De lente in huis


Het ging eigenlijk als vanzelf. Vanochtend moest het Bolwerk nog schoon gemaakt worden na een training. Eenmaal een emmer sop en door poetsen maar. Ramenlappen, bloembakken verschonen, stenen wassen... en zelfs een nieuw schilderij voor aan de muur gemaakt. Het leek wel een grote voorjaarschoonmaak. Waarbij het aanvoelt alsof ik in een nieuw huis ben gaan wonen. Heerlijk al die frisse energie, 10 graden buiten en de hele dag de deur open. Laat maar komen die lente!

16-02-2008

Zaterdagochtend om 7.00 uur


Vandaag geef ik samen met Jeannette een workshop "opstellingen" voor haar oud-collega's in het Bolwerk. Dat betekent tevens het serveren van een lekkere lunch. Toen om 7.00 uur de wekker ging en ik het bed uitstapte, zei zij "wat ben ik toch blij dat jij je 's ochtends al met eten bezig kan houden". Zij moet er niet aan denken en ik vind het heerlijk om op dat bijna nachtelijke uur al met kokerellen bezig te zijn. En die taak zit er nu al weer op.
Vandaag staat tomatensoep en een salade met blauwe schimmelkaas en kerriedressing op het menu. Het recept van de tomatensoep heb ik op 4 september als op dit blog gepubliceerd. Hier volgt het recept van de salade

Benodigdheden salade:
- gemengde salade
- ananas
- mandarijn
- pijnboompitten
- blauwe kaas (bijvoorbeeld Danish Blue)
Meng de verschillende ingredienten in een kom.

Benodigdheden dressing:
- kerriepoeder
- peper
- zout
- dille
- yoghurt
- slasaus
- koksroom
- olijfolie
- gembersiroop
Verwarm in een pannetje 2 eetlepels olijfolie. Smoor hierin een eetlepel kerriepoeder. Breng het geheel over in een kommetje en voeg yoghurt en slasaus toe in een verhouding (1:1). Op smaak brengen met peper, zout, dille, koksroom en een scheutje gembersiroop.
Eet smakelijk en een prettige dag toegewenst.

15-02-2008

Heilige contracten


In het leven sluiten we meerdere contracten met onszelf, die erg bepalend zijn voor ons handelen. Het doel van deze contracten is om pijn te vermijden, liefde te krijgen of te overleven in een bepaalde context. Op latere leeftijd worden deze bewust of onbewust gemaakte afspraken van lust tot last. Doorgaans houden ze ons weg bij onszelf en onze kern, diegene die we in wezen zijn. Het is een interessant proces om terug te gaan naar die momenten dat we zo'n contract afsloten en te onderzoeken of het mogelijk is om nieuwe afspraken met jezelf te maken. De oude overeenkomst kan dan opnieuw opgesteld of zelfs vernietigd worden. Ik noem in dit kader twee boeken: Heilige contracten van Carolynn Myss - ISBN 90-274-7905-4 en de Reiziger en zijn gids van Wibe Veenbaas - ISBN 90-800507-6-8 (deze laatste noemde ik al eerder). Lukt het je niet om zelf in contact te komen met deze contracten, dan ga ik in een individuele coachsessie graag samen met je op ontdekkingstocht. Prettig weekend.

14-02-2008

Eenzaamheid


Het programma Eén Vandaag van de Tros was gisteravond gewijd aan het thema eenzaamheid. Ongeveer 25% van de Nederlanders geeft aan zich regelmatig eenzaam te voelen. De remedie is niet om meer contacten te leggen of de deur uit te gaan. Het gaat erover om naar binnen te keren, je kern beter te leren kennen en van daaruit te onderzoeken wat je echt wil. Pas dan kun je de juiste mensen, situaties of gebeurtenissen aantrekken. En wees dan niet verbaasd als je uiteindelijk tot de conclusie komt, dat je het juist prettig vindt om alleen te zijn. Overigens iets heel anders dan eenzaam zijn.

13-02-2008

De weg terug naar huis lopen


Een paar weken geleden werd ik in een keer via Schoolbank.nl benaderd door een paar oud klasgenoten van de lagere school. In eerste instantie hield ik het een beetje af, omdat ik niet zoveel met reünies heb. Vaak vind ik het wat oppervlakkige bijeenkomsten. Maar naarmate de tijd vordert, realiseer ik me dat bij de weg terug naar huis lopen ook het ontmoeten van medeleerlingen uit vroegere tijden een belangrijke mijlpaal is. Inmiddels zit ik in het organiserende comité. Gisteravond wat speurwerk verricht op Internet. Wat is het toch een handig medium. En eerlijk gezegd, ik vind het bijna een sport om mensen te achterhalen. Wat helemaal leuk is om te ontdekken waar zij terecht gekomen zijn en hoe zij er uit zien. En zoals een medeorganisator al zei toen we iemand gespot hadden: ik denk wel dat hij het is, alleen hij is wat voller geworden in zijn gezicht (wie niet??). Dat is weer een hele geruststelling.

12-02-2008

Een paar gestolen uurtjes


Even een paar uurtjes en tussenuit. Lekker naar de sauna, boekje lezen, wat eten, drinken en afsluiten met een heerlijk aufguss-ritueel met etherische oliën van mint, eucalyptus en frisse appeltje. Ik geloof dat ik de rest van de dag maar onderduik..........

11-02-2008

Familie- en organisatiethema's liggen vaak dicht bij elkaar


In twee opstellingen die ik vandaag begeleidde bij een organisatie werd weer duidelijk hoe dicht familiethema's en organisatiethema's bij elkaar liggen. De eerste opstelling was van een team die wilde weten hoe zij zich beter zouden kunnen verhouden ten opzichte van de organisatie en het management. Al snel kwam aan het licht dat het team moeite had om aan de organisatie kenbaar te maken waar voor zij staan. Een afwachtende houding bleek het resultaat. En dat terwijl de organisatie er helemaal klaar voor is en ook graag wil dat het team in haar kracht gaat staan. Sterker nog de organisatie bleek eigenlijk niet zonder de kracht van het team te kunnen, als zij het maar zouden durven te laten zien.
Later bracht één van de managers een vraag in met als onderwerp "hoe kan ik mij effectiever opstellen naar de directie, het management en mijn eigen team". Daar bleek een verwarring tussen het familiesysteem (de ouders) en het organisatiesysteem de oorzaak van het spagaatgevoel. Ogenschijnlijk twee verschillende thema's, maar vooral interessant om naar de overeenkomsten te kijken en die parellelen konden op diverse fronten worden getrokken. Eens temeer blijkt dat mensen (onbewust) een bepaald type organisatie aantrekken of opzoeken om familiethema's verder uit te kunnen werken.

10-02-2008

Tijdsbeeld


Vroeger als jong meisje vond ik computerspelletjes zoals pacman en tennis helemaal geweldig. Dat deed je in de sportkantine of soms bij hippe vriendjes en vriendinnetjes die zulke spelletjes op hun TV konden spelen. Het tempo lag redelijk laag al kon je dan nog met een rode kop van inspanning bezig zijn. Vandaag werd mij door een 10-jarige gevraagd of ik zijn nieuwe spelletje wilde bewonderen en hij zou het ook leuk vinden als ik het een keer zou uitproberen. Nu een uur later zit ik met verdoofte oren, door elkaar geschut van alle crashes en botsingen en met een verhoogd adrenalinegehalte in mij bloed dit stukje te schrijven. En hij.......ligt nog steeds onderuit gezakt met joystick in zijn hand naar het TV-scherm te turen. Waar maak je je druk over? Het is maar een spelletje.

09-02-2008

Een wandeling als metafoor


Zoals ik gister al schreef, stond er vandaag een wandeling op het programma. Dit besluit kwam mede voort uit een reading die ik afgelopen week kreeg. Het zou gaan om de integratie van de olifant en het varken, werd er gezegd. Wat ik er mee moest, wist ik niet precies, maar onderweg werd dat me al snel duidelijk. Ik had de route van 17 km. netjes uitgeprint en Maarn zou het einddoel worden. Met een briefje in mijn hand startte ik vanuit huis goed voorbereid de tocht (de olifant). Al vrij snel klopte mijn routebeschrijving niet meer. Vroeger zou ik hiervan vreselijk in de stress raken. Ik bespeurde in een deel van mezelf echter een opluchting (het varken). Het is toch eigenlijk veel leuker om op avontuur te gaan en maar te zien waar dat toe leidt. Toch bleef de olifant zich roeren. Die wilde toch echt naar Maarn. Ik besloot mijn intuitie (het varken) in te zetten en te kijken of ik de route weer kon terugvinden. En dat lukte. Deze beweging herhaalde zich tijdens de tocht meerdere keren. Uiteindelijk hebben de olifant en het varken naar alle tevredenheid na een prettige samenwerking in harmonie de eindstreep gehaald in........ Maarn. Een wandeling die ook qua natuur echt de moeite waard was.

08-02-2008

Bijna weekend


Nog een dag training geven in het Bolwerk en dan is het weekend. De weersverwachting is erg goed, 10 graden en een zonnetje. Voor mij tijd om naar buiten te gaan. Ik heb voor morgen al een wandelroute van 17 km klaarliggen. Goed voor de gronding en heerlijk om één te zijn met de natuur.
Er zijn in heel Nederland zoveel mooie wandelroutes uitgezet. Er is er vast ook één bij jouw in de buurt. Hierbij wat wandeltips:
- Het Pieterpad
- Tweevoeter
- Wandelnet
- NS Wandelingen
Heb jij nog andere wandelsuggesties, laat dan een berichtje achter. Prettig weekend.

07-02-2008

Is it magic?


Dat is een kreet die ik veelvuldig hoor als mensen voor het eerst meedoen met een organisatie- of familieopstelling. Hoe kan het nu dat iemand deze persoon, waar ik nog nooit iets over verteld heb, zo goed representeren? Nog meer onthutst zijn de reacties als blijkt dat zij zelf ook in staat zijn om onbekenden zonder voorinformatie in houding, woord en beweging in een opstelling te typeren. Deze ervaring leidt in eerste instantie vaak tot verwarring, maar in tweede instantie zorgt het voor bewustzijnsverruiming. En dan heb ik het nog niet eens over de inzichten die door de constellatie opgedaan worden, maar over het (her)ontdekken van aanwezige competenties.
Het kunnen openstaan voor dit krachtenveld, moet gezocht worden in het werken met energie. Wat onbewust meerdere keren op een dag gebeurt - want hoe vaak nemen we niet de energie (de bui) van iemand anders over - wordt in een opstelling bewust toegepast. Ik zou dus willen zeggen, nee het is geen magic, het is gewoon gebruik maken van de intuitieve en energetische vermogens waar ieder mens over beschikt.

06-02-2008

Omarm jouw kind van alle leeftijden


In je huist een kind dat alle leeftijden heeft mee gemaakt. Net zoveel jaar als je nu bent. Waar heeft het kind overvloed gehad en waar tekort. Op wie is dit kind bewust of onbewust nog boos omdat hij of zij dit kind iets heeft aangedaan. Stel dat je de moeder of vader van dit kind bent, op welke manier zou je er voor dit kind willen zijn, wat heeft dit kind nodig? Als je weet waar dat over gaat, neem dan nu even de tijd om dit kind in jezelf te omarmen en te geven waar het om vraagt.

05-02-2008

Twee voor de prijs van één


Mijn vriendin volgde het afgelopen weekend een cursus waarbij de energie van het zonnevlecht centraal stond. Prompt verzeilde ik in thema's die met dit chakra van energieverdelen te maken hebben. Een vorm van groepsdynamica? We zullen maar zeggen twee cursussen voor de prijs van één. Ik besloot daarop vanmiddag heerlijk rust voor mezelf te nemen en even mijn ogen te sluiten. Door de dromen die ik kreeg, heb ik een voldaan gevoel over mijn hard werken van vanmiddag. Ik kan me voorstellen dat iemand die door het raam naar binnen gekeken heeft, hier een hele andere lezing bij zal hebben. Maar ik weet beter. Ik kan het je zeker aanraden, want al dat doorhollen levert helemaal niets op. Even achterover leunen houdt de energie juist stromend en levert uiteindelijk meer op.

04-02-2008

Wie is nou de dader en wie het slachtoffer?


Aruba, Amerika of Nederland?

Joran, Peter R. de Vries, Vader of moeder van der Sloot, Natalee, de moeder van Natalee, haar vriendinnen, de twee broers, Patrick van de Eem, Daury, het OM of Pauw en Witterman?

De 7 miljoen kijkers die gisteravond SBS hadden opstaan?

In deze heftige gebeurtenis, die langzamerhand tot een soap aan het worden is, geloof ik dat iedereen beide etiketten wel past. En zou er dan ook nog een lachende
3e zijn?

03-02-2008

Een weekendje buitenland in Amsterdam


Het begon met de verrassing waarmee mijn vriendin thuiskwam: kaartjes voor de voorstelling "Alles nog prachting" van Mylou Frencken in het Bellevue Theater in Amsterdam. Een kleinkunstvoorstelling die overigens zeer de moeite waard is. Zaterdagmiddag togen wij als "wereldreizigers" naar de hoofdstad. Alleen al de rugzak op, maakt dat je als buitenlander aangesproken wordt. Verrast reageren mensen als je Nederlands blijkt te zijn. Kleding kopen bij een Nepalese giftshop, op weg naar de schitterende Indiaas uitziende kussenslopen bij Lamé en Christodoulou aan de Rozengracht en Indonesisch eten bij Kartika aan de Overtoom. Om 23.00 uur helemaal tevreden in een hotelkamer nabij het Vondelpark. Op zondagochtend dwars door de stad naar het station. Amsterdam ontwaakt. Nog even heerlijk genieten van de rust. De oerhollandse bloemenmarkt aan de singel met alle tulpenbollen en een bezoekje aan een Boeddhistische tempel in de chinese wijk. Het was een dagje Nederland, maar dit "gestolen" weekend voelde aan als drie weken op vakantie buiten Europa.

01-02-2008

Zet je klok gelijk, de 1e van de maand: Coach-Inn nieuwsbrief


Vandaag is het 1 februari, dus weer tijd voor een nieuwsbrief. Dit keer staat hij in het teken van karakterstructuren. Heb je hem niet ontvangen of ben je nog geen abonnee, dan kun je hem vanaf ca. 9.30 uur bekijken via het nieuwsbriefarchief. Wil je de nieuwsbrief vanaf nu ook elke 1e van de maand ontvangen, meld je dan aan. Ik wens je veel leesplezier en een prettig weekend toe.